Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Φωτιές εντός και εκτός Βουλής τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου

Την ώρα που η Βουλή «σφράγιζε»
τα πιο επώδυνα μέτρα όλων των εποχών, έξω από αυτήν το κέντρο της Αθήνας
είχε παραδοθεί στην αναρχία, τη λεηλασία και τις φλόγες. Για μία ακόμα φορά,
το λεγόμενο και ιστορικό κέντρο
της Αθήνας αφέθηκε έρμαιο στις ορέξεις των κουκουλοφόρων (;),
των αντιεξουσιαστών (;), των «γνωστών αγνώστων» (;), οι οποίοι κατάφεραν
με εξαιρετική επιτυχία να καταστρέψουν ό,τι δεν είχαν προλάβει τις προηγούμενες φορές. Ιστορικά κτίρια της Αθήνας,
καταστήματα, επιχειρήσεις,
κινηματογράφοι έγιναν αποκαΐδια
στο βωμό της… «αντίστασης».

Με τα επεισόδια να ρίχνουν το σκούρο πέπλο τους στην Αθήνα, στους κατοίκους και στους εργαζόμενούς της, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Μνημόνιο, τη νέα δανειακή σύμβαση – όπως θέλετε πείτε το – με τα κόμματα να μετρούν τις δικές τους πληγές. Υπέρ του νέου πακέτου μέτρων ψήφισαν 199 βουλευτές καθώς οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ήταν πολλές. Απώλειες υπέστη και το ΛΑ.Ο.Σ. Όλοι οι διαφωνούντες βουλευτές διαγράφηκαν από τους αρχηγούς των παρατάξεών τους.
Κατά της νέας δανειακής σύμβασης τάχθηκαν το Κ.Κ.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά ενώ υπέρ αυτής ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από το ΠΑΣΟΚ διεγράφησαν οι βουλευτές Βάσω Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας, Κυριακή Τεκτονίδου, Χάρης Καστανίδης, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννακης, Θόδωρος Παραστατίδης Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάτατζιν, Ηλίας Θεοδορίδης, Γιάννης Αμοιρίδης και Χρήστος Μαγκούφης.
Οι βουλευτές Γ. Κουτσούκος, Π. Αντωνακόπουλος, Π. Δημητρουλόπουλος, Β. Κεγκέρογλου, Χρ. Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δ. Καρύδης, Μ. Μίχου, Μ. Τζελέπης, που ψήφισαν «ναι» επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.
Από τη Ν.Δ. οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση και διεγράφησαν είναι οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Από το ΛΑ.Ο.Σ. διαγράφησαν οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης γιατί παρέβησαν την εντολή του προέδρου τους για καταψήφιση του νέου Μνημονίου.
Όσον αφορά τα μέτρα που προβλέπει το νέο Μνημόνιο, που, όπως λένε όλοι όσοι τελικώς το ψήφισαν, αποτελεί «προσωρινή σανίδα σωτηρίας», ο «ΠΑΛΜΟΣ» είχε αναφερθεί εκτενώς στο προηγούμενο φύλλο του. Αν δεν έτυχε να τα διαβάσετε, μην ανησυχείτε, φίλοι αναγνώστες· από σήμερα κιόλας – την επόμενη μέρα της υπερψήφισής τους – θα τα νιώσουμε όλοι στο πετσί μας…