Ο Γ. Καμίνης ευχαρίστησε τους εθελοντές Κοιν. Φροντιστηρίου Αθηνών

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων – Ένας στους δύο υποψηφίους περνά στη σχολή της πρώτης επιλογής του

Ξεκίνησε με δειλά βήματα το 2012. Σήμερα, μετά από έξι χρόνια, από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχουν περάσει περισσότερα από 1.200 παιδιά, σε μία προσπάθεια να έχουν όλοι οι μαθητές τις ίδιες ευκαιρίες στην εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολουθούν τα μαθήματα εντελώς δωρεάν, ενώ επισφράγισμα της μεγάλης προσπάθειας υποψηφίων και εθελοντών, είναι το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλήνιες στις σχολές πρώτης επιλογής, που ανέρχεται στο 50%! Έτσι, πολλοί από τους υποψηφίους σήμερα φοιτούν σε σχολές όπως η Ιατρική Αθηνών, το Πολυτεχνείο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στην ανώτατη ή τεχνολογική εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς, ευχαρίστησε τους 64 εθελοντές – καθηγητές που ανανέωσαν με κέφι και χαμόγελα το ραντεβού για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο δήμος Αθηναίων λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο, με σκοπό την παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το εκπαιδευτικό έργο έχουν εξ ολοκλήρου αναλάβει εθελοντές-εκπαιδευτές.

«Η απόφασή μας πριν 6 χρόνια να θεσμοθετήσουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες στη γνώση για όλα τα παιδιά της Αθήνας. Η συγκινητική προσφορά των εθελοντών καθηγητών, που κάθε χρόνο στέκονται δίπλα στους μαθητές, είναι ο πυρήνας αυτής της προσπάθειας και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Όσο βλέπουμε χαμόγελα επιτυχίας στα πρόσωπα των μαθητών, τόσο η προσπάθειά μας θα εντείνεται» δήλωσε ο κ. Καμίνης στη γιορτή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων φιλοξενήθηκε φέτος στο 41ο Γυμνάσιο της οδού Πάτμου στην πλατεία Κολιάτσου και φοίτησαν σε αυτό 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι 80 από τους οποίους συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, διεκδικώντας μία θέση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει πλέον συμπεριληφθεί στον οργανισμό του δήμου Αθηναίων και λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο» τονίζει η αντιδήμαρχος για το Παιδί κυρία Μαρία Ηλιοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή