Ημερήσια Εκδρομή Θεσσαλών Γαλατσίου

Ημερήσια Εκδρομή Θεσσαλών Γαλατσίου στην Κάρυστο
Ο Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου την Κυριακή 24 Ιουνίου οργανώνει εκδρομή στην πανέμορφη Κάρυστο, με το Κυκλαδίτικο άρωμα, μια από τις πιο όμορφες κωμοπόλεις στον ευβοϊκό νότο , που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο οικισμό, στη σκιά του βουνού Όχη.

Θα αναχωρήσουμε από το Γαλάτσι στις 8,00 το πρωί μπροστά από την τράπεζα Eurobank Γαλατσίου και Βεΐκου, για το λιμάνι της Αγίας μαρίνας από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τα Νέα Στείρα, χρόνος θαλάσσιας διαδρομής 45 λεπτών , από εκεί με μια διαδρομή περίπου μισής ώρας θα φθάσουμε στην Κάρυστο.

Μεγάλοι δρόμοι, πολλές πλατείες κι αρκετά νεοκλασικά συνθέτουν την εικόνα της πόλης της Καρύστου. Κατ αρχάς θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μεσαιωνικό Castello Rosso, που εποπτεύει την πόλη, χτισμένο μέσα σε πλατάνια και πηγές. Η κατασκευή του τοποθετείται στα 1030 μ.Χ. ενώ στο βάθος του υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Κατόπιν θα πάμε στην πανέμορφη παραλία της Καρύστου ‘ψιλή άμμος’ όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα φάμε σε παραθαλάσσια ταβέρνα της περιοχής.

Δίπλα στο λιμάνι μπορεί κανείς να δει το παλαιό ενετικό φρούριο, το Μπούρτζι.

Αναχώρηση από την Κάρυστο 18,00 και μέσω Νέα Στείρα- Αγία Μαρίνα άφιξη στο Γαλάτσι γύρω στις 21,00 το βράδυ.

Κόστος εκδρομής 20,00 € ( συμπεριλαμβανομένου και το κόστος του καραβιού).

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 2027060 και 693 2956414, Γιάννης Κουσαΐτης Πρόεδρος του συλλόγου.
ΔΤ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή