Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής

Μέσα σε ένα όμορφο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής, παρουσία της Αν.Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανώς Φωτίου.

Ο αγιασμός και τα εγκαίνια της νεοσύστατης κοινωνικής δομής έγιναν παρουσία δημοτών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του Δήμου μας, στην πυλωτή του Δημαρχείου Κερατέας, καθώς το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου (Λεωφ.Αθηνών-Σουνίου 37, Κερατέα.)

Η Δημοτική Αρχή έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της την κοινωνική αλληλεγγύη και αξιοποιεί κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης. Έτσι, ενίσχυσε το δίκτυο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας με τη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Η δομή ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλη του Ιανουαρίου του 2018, έχοντας εξυπηρετήσει ήδη 900 άτομα. Το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο Κοινότητας αποτελείται από 1 Κοινωνική Λειτουργό και 1 Ψυχολόγο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αναφέροντας ότι: «Η νέα κοινωνική δομή ‘’Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαυρεωτικής’’ αποσκοπεί στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων, με διαφάνεια και ισονομία για όλους. Στόχος του είναι η υποδοχή, η ενημέρωση και η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Υποστηρίζει τους πολίτες στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων, την υποβολή τους έως και την προσκόμιση και την παραλαβή των δικαιολογητικών, καθώς και στη συνεργασία με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και δημόσιες υπηρεσίες. Σε μια εποχή που πολλές φορές δείχνει αδιάφορη κι ανήμπορη να στηρίξει τον πολίτη και την κοινωνία, δημιουργούμε στην πράξη, με έργα και δράσεις, το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου μας κι απευθύνουμε το μήνυμα της ενεργούς συστράτευσης και συμπόρευσης στο δρόμο της αλληλεγγύης, της ελπίδας, των ίσων ευκαιριών, των ίσων δυνατοτήτων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για όλους τους πολίτες όποτε και όταν έχουν ανάγκη!»

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κκ. Γιάννης Αδάμης, Τάσος Αντωνίου και Παναγιώτης Τσίκλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Κωστάλας, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Θορικός» κα.

Ευαγγελία Βελετάκου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας κα. Κυριακή Χολέβα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Χάρης Ζάγουρης.

Ευχαριστούμε το Προσωπικό του Δήμου Λαυρεωτικής που συνέβαλε στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή