Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Άγιο Δημήτριο

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Άγιο Δημήτριο
Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο) καλώντας στο stage νέους μουσικούς και γεμίζοντας δρόμους της πόλης με μουσικές και καλοκαιρινές μελωδίες.

Με ένα εκπληκτικό line up φέτος, η πόλη του Αγίου Δημητρίου θα απολαύσει τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου την Πέμπτη 21η Ιουνίου συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Καλογήρων, σταθμός μετρό ΔΑΦΝΗ (έξοδος Αγ. Δημήτριος) και είναι δωρεάν για το κοινό.

Στο stage θα ανέβουν οι:
🎶 Small Chanter (Folk Rock)
🎶 Lost Space (post rock)
🎶 ωμεγα μπαντα (rock)
🎶 The Workaholics (pop rock)

Στη σελίδα του Αγ. Δημητρίου στο Facebook για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μπορείτε να μάθετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες για τα συγκροτήματα που θα είναι μαζί μας. Επισυνάπτουμε και την αφίσα για τη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής του Δήμου Αγ. Δημητρίου, αλλά και το επίσημο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

EMD

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής:

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.
Ξεκινώντας από τη Γαλλία, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου, με σκοπό να βγουν “όλοι οι μουσικοί στους δρόμους”. Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείο Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμο Αθηναίων.

Φέτος οι συναυλίες και εκδηλώσεις ξεπερνούν τα 50 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή