Α.Λοβέρδος: Με μια συνέντευξη και μάλιστα σε ξένο ΜΜΕ ο πρωθυπούργος δεν ξεχρεώνει

Παρέμβαση Α. Λοβέρδου στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

– Η στροφή που έγινε για ζητήματα που αφορούν στο Ισραήλ το 2010 ήταν απολύτως απαραίτητη. Ουδέποτε όμως εμβαθύναμε ως Εθνική Αντιπροσωπεία και ουδέποτε παρακολουθήσαμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, οι οποίες σπεύδω να πω ότι είναι θετικές. Κυρίως θέλω να υπογραμμίσω ότι ουδέποτε συζητήσαμε μαζί και τα δύο θέματα, Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Προτείνω στο Υπουργείο Εξωτερικών να πάρει την πρωτοβουλία να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών για τα συγκεκριμένα ζητήματα ώστε όχι μόνο να καταγραφούν αλλά και να ακουστούν οι θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων. Αυτή η διαδικασία, να ακουστούμε και να ακούσουμε, είναι απολύτως απαραίτητη.

– Η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην Die Welt δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί ως μια απλή μορφή αυτοκριτικής. Η παρέμβαση θα μπορούσε να έχει τίτλο Τσίπρας 2018 VS Τσίπρα 2015 και ανοίγει πολλά ζητήματα-προβλήματα όχι μόνο για τον ίδιο ή την παράταξή του αλλά για το 62% της ελληνικής κοινωνίας που τον εμπιστεύτηκε μέσα σ΄αυτό το χρονικό διάστημα και μάλιστα για πολύ σοβαρές υποθέσεις. Το βέβαιο πάντως είναι ότι με μία συνέντευξη και μάλιστα σε ξένο Μ.Μ.Ε. ο Πρωθυπουργός δεν ξεχρεώνει.

Και ακόμη ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως θα κατέθετε υπέρ του κ.Γεωργίου. Έχει κοιτάξει όμως καλά προς το Μέγαρο Μαξίμου και προς μία συγκεκριμένη καρέκλα του Υπουργικού του Συμβουλίου; Έχει θυμηθεί ποια πρόσωπα βρίσκονται εκεί;

Πήγαινε στην κορυφή