Ολοκληρώθηκε η 3η Αθλητική Γιορτή του Δήμου Καισαριανής

Ολοκληρώθηκε η 3η Αθλητική Γιορτή του Δήμου Καισαριανής
Ήδη την Παρασκευή 8 Ιουνίου και το Σάββατο 9 Ιουνίου, οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του Δήμου και των σωματείων της πόλης μας αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε πνεύμα αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας στο Δημοτικό Στάδιο Μ. Κρητικόπουλος. Μέσα από την γιορτή αυτή του αθλητισμού, αναδείχθηκε ότι ο αθλητισμός μπορεί να ενώνει, να διαπαιδαγωγεί και να δημιουργεί υγιή πρότυπα στα παιδιά.

Μετά την αναβολή της τελευταίας μέρας, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι αγώνες των Ακαδημιών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Η γιορτή έληξε με την καθιερωμένη πλέον αθλητική παρέλαση των τμημάτων.

Τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή λήξης ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστή της Καισαριανής Μπάμπης Μαστρογιάννης.

Ο Μπάμπης Μαστρογιάννης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα του Εθνικού Αστέρα της Καισαριανής το 1964 (από τα τσικό) συμμετέχοντας στην ομάδα μέχρι το 1987 – οπότε και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Με τα χρώματα του Εθνικού Αστέρα έγινε πολύ δημοφιλής. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή ως ηγετικός χαφ (“δεκάρι”), ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις εκτελέσεις στημένων φάσεων. Είχε σκοράρει πάρα πολλές φορές με απευθείας κτυπήματα φάουλ, τα οποία αιφνιδίαζαν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Παρά τη φήμη του και όλες τις δελεαστικές προτάσεις που δεχόταν για μετεγγραφή, η διοίκηση της ομάδας του ουδέποτε τον παραχώρησε σε σύλλογο Α΄ Εθνικής. Ο Μαστρογιάννης είναι από τους ποδοσφαιριστές που παρότι δεν αγωνίσθηκαν ποτέ στη μεγάλη κατηγορία, χαίρουν αναγνωρισιμότητας και εκτίμησης από τους φιλάθλους όλων των ομάδων της εποχής του

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος «Ο Μαστρογιάννης αποτελεί πρότυπο αθλητή που ανέδειξε το άθλημα του ποδοσφαίρου, χωρίς να κυνηγά τις μεγάλες ομάδες και τα χρήματα, αν και με το ταλέντο του θα είχε σίγουρα μια θέση σε αυτές. Τέτοιοι αθλητές θεωρούμε ότι αποτελούν έμπνευση με την στάση τους στους νεότερους, καθώς αναδεικνύουν τον υγιή αθλητισμό, που σκοπό έχει να προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση. Γι’ αυτό και ο Μπάμπης συνεχίζει να εμπνέει τους μικρούς μας αθλητές στην Καισαριανή.»

Στην τελετή λήξης βραβεύτηκε επίσης και ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Εθνικού Αστέρα, η ομάδα που αγωνίστηκε ο Μπάμπης Μαστρογιάννης, για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Τέλος, το αθλητικό ραντεβού ανανεώθηκε στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στο γήπεδο Μπάσκετ στα «Ξύλινα», με το τουρνουά μπάσκετ ενηλίκων 3×3 αφιερωμένο στη ζωή χωρίς εξαρτήσεις, όπου με αυτό θα κλείσουν φέτος οι αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Πήγαινε στην κορυφή