Πεντικιούρ, στα βήματα της επιτυχίας

Πεντικιούρ, στα βήματα της επιτυχίας
Το καλοκαίρι έφτασε και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα. Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν βγάζουμε από το κουτί τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά πέδιλα, είναι ότι πρέπει να κλείσουμε το συντομότερο δυνατόν, ραντεβού με την αισθητικό μας για να περιποιηθεί τα άκρα μας.
Πριν βιαστείτε να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα για τα τέλειο μανικιούρ σας βεβαιώνουμε πως υπάρχει τρόπος τα ενδεχομένως παραμελημένα πόδια σας να δείχνουν τέλεια δίνοντας προσοχή στα 5 απλά και γρήγορα βήματα που ακολουθούν.

1. Απολέπιση με τη ράσπα
Βάζουμε τα πόδια σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και σαπούνι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε άλατα ή έλαια της αρεσκείας μας. Μετά από 10΄, σκουπίζουμε τα πόδια μας και κάνουμε απολέπιση με τη ράσπα

2. Μασάζ και Απολέπιση
Αφού διώξαμε τις σκληρύνσεις και τους κάλους με τη ράσπα, είναι η κατάλληλη στιγμή για απολέπιση. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα σε στεγνά πόδια και κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα πέλματα, στους αστραγάλους, στο πάνω μέρος των ποδιών, καθώς και στα πετσάκια γύρω από τα νύχια

3. Ενυδάτωση
Για σωστή ενυδάτωση, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε χρησιμοποιούμε μια κρέμα ποδιών με εντατικούς θρεπτικούς παράγοντες, όπως shea butter, γάλα καρύδας, βούτυρο κακάο και αναπλαστική βιταμίνη Ε, επιμένοντας ιδιαίτερα στις φτέρνες, που είναι επιρρεπείς σε σκασίματα.
4. Φτιάχνοντας στα νύχια
οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να κόβουμε τα νύχια μας έτσι ώστε να μην είναι πολύ μακριά αλλά ούτε και πολύ κοντά στη σάρκα. Όσο για το σχήμα, μας συμβουλεύουν να ακολουθούμε τη φυσική γραμμή του νυχιού, ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς καθώς μεγαλώνει το νύχι. Το τετράγωνο σχήμα στα νύχια των ποδιών είναι το πιο ενδεδειγμένο.
και τέλος 5. Βάζουμε χρώμα
Το κοραλλί, το φούξια, το πάντα διαχρονικό κόκκινο και το λευκό είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις, ωστόσο φέτος έχουν την τιμητική τους οι pantone αποχρώσεις, είτε σε όλο το νύχι είτε σε ένα σημείο του.

Πηγές

http://www.vita.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή