Πως να διαλέξετε τη σωστή πετσέτα θαλάσσης

Τώρα που ο καιρός φτιάχνει και η θερμοκρασία ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς, όλοι μας θα τρέξουμε στην κοντινότερη παραλία για να απολαύσουμε κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Απαραίτητο αξεσουάρ που μας βοηθά να απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα, πέρα από το μαγιό είναι και η πετσέτα θαλασσής!
Μπορεί να την χρησιμοποιούμε για μερικούς μήνες όμως, η πετσετα θαλάσσης έχει μεγάλη χρήση και μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα. Η άμμος, οι καυτές ακτίνες του ηλίου, το θαλασσινό αλάτι καθώς και μόνιμη υγρασία είναι παράγοντες που μπορούν να αλλοιώσουν την πετσέτα στην πάροδο του χρόνου.

Έτσι λοιπόν αυτά που πρέπει να προσέξουμε για να αγοράσουμε μία πετσέτα θαλάσσης που να καλύπτει τις απαιτήσεις μας είναι τα εξής:

Το πάχος της πετσέτας. Οι χοντρές πετσέτες ανήκουν στον μπάνιο μας, η παραλία θέλει μία πιο λεπτή πετσέτα. Ο λόγος είναι ότι στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και μπορεί να μας κρατάει ζεστούς, ανεξάρτητα από το πόσες βουτιές θα κάνουμε!

Η ποιότητα της πετσέτας. Η πετσέτα θαλασσης πρέπει να είναι αρκετά σκληρή και πυκνή, για να αποτρέπει την εισβολή της άμμου!
Το χρώμα. Τέλος μία πετσέτα θαλασσης υποβάλλεται σε παραπάνω επεξεργασία για να μείνουν το ίδιο ζωντανά τα χρώματα όσος χρόνος και αν περάσει!

Πηγές

http://www.leyka-idi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή