Διανομή τροφίμων απο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους

Δήμος Αθηναίων
Διανομή τροφίμων  απο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους

Διανομή τροφίμων απο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους
Περισσότεροι από 18.500 συμπολίτες μας προσήλθαν στη διανομή τροφίμων από τον δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου. Οι οικογένειες, που συνολικά αριθμούν πάνω από 38.000 άτομα, παρέλαβαν η καθεμία από 17 έως 34 κιλά τρόφιμα.

Συνολικά, διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους περισσότερα από 340 τόνοι τροφίμων. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της διανομής μοιράσθηκαν 40 τόνοι λάδι, 30 τόνοι φακές, 30 τόνοι φασόλια, 30 τόνοι ρύζι, 30 τόνοι μακαρόνια και 25 τόνοι ντοματοπελτές, 122 τόνοι πορτοκάλια και 35 τόνοι κομπόστα φρούτων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σημείωσε «ότι ο μεγάλος αριθμός πολιτών που προσέρχεται στις οργανωμένες δράσεις ενίσχυσης των πιο ευάλωτων ομάδων αποδεικνύει το βάθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και επαληθεύει την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής του δήμου Αθηναίων, που αναλαμβάνοντας ρόλο συντονιστή, μετέτρεψε τις μεμονωμένες ενέργειες φιλανθρωπίας σε οργανωμένη κοινωνική αλληλεγγύη, στηρίζοντας σήμερα περίπου 30.000 ανθρώπους στην Αθήνα».

Η διανομή πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αξιοπρέπειας σε πέντε χώρους του δήμου Αθηναίων (Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών δήμου Αθηναίων, Αθλητικό Κέντρο Γκράβας, 7η Δημοτική Κοινότητα, 2η Δημοτική Κοινότητα) και στον χώρο του Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής.

«Το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, που απευθύνεται σε οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, μετρά ήδη έντεκα ολοκληρωμένες διανομές τροφίμων και υλικών καθαριότητας. Ο δήμος Αθηναίων το υλοποιεί υποδειγματικά, από το 2016. Η συνέχιση του προγράμματος και για το 2019 εγγυάται την έμπρακτη στήριξη των περίπου 38.500 δικαιούχων, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων κυρία Μαρία Στρατηγάκη.

Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα για την ακριβή ημέρα και ώρα εξυπηρέτησής τους και για το σημείο διανομής από το οποίο παρέλαβαν τα τρόφιμά τους.

Μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζονται ακόμα 5 διανομές με τρόφιμα και υλικά καθαριότητας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2019 με μεγαλύτερες ποσότητες λόγω της μεγάλης αύξησης των δικαιούχων. Ο νέος προϋπολογισμός του προγράμματος του δήμου Αθηναίων είναι 9.573.572,80 ευρώ για τα επόμενα 2 χρόνια.

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή