Μέχρι 14/6 οι αιτήσεις για «Κατασκηνώσεις 2018» για ευπαθείς ομάδες Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μέχρι 14/6 οι αιτήσεις για «Κατασκηνώσεις 2018» για ευπαθείς ομάδες  Γαλατσίου

Μέχρι 14/6 οι αιτήσεις για «Κατασκηνώσεις 2018» για ευπαθείς ομάδες Γαλατσίου
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου εφαρμόζει για πρώτη φορά το Πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις- Καλοκαίρι 2018», για τις ευπαθείς ομάδες – κατοίκους του Δήμου μας, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, διαπιστώνεται δυστυχώς η έλλειψη δυνατότητας καλοκαιρινών διακοπών σε παιδιά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και που σε ορισμένες περιπτώσεις διαβιούν στα όρια της φτώχειας.
Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη φιλοξενία παιδιών ηλικίας από 7 έως 15 ετών σε κατασκηνωτικό κέντρο, εντός της Αττικής, κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, σε κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 14 διανυκτερεύσεων (15 ημερών) η κάθε μία. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου «Η Φωλιά του Παιδιού». Τα τηλέφωνα επικοινωνίες για περισσότερες πληροφορίες είναι 210.8610110, 210.8671538 και 210.8618300.
Η επιλογή των αιτήσεων για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, βάση μοριοδότησης ως εξής:
• ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
• ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
Αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται από την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου (Γ. Βάσσου 5) και από το Κέντρο Κοινότητας (2ος όροφος στο Δημαρχείο Γαλατσίου –Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους).
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από Δευτέρα 4 έως και Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Πρωτόκολλο του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή