Μάθημα Ελληνικών για τους Πρόσφυγες της Ν. Φιλαδέλφειας

Μαθήματα Ελληνικών σε Πρόσφυγες πραγματοποιούνται στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο πλαίσιο του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας.
Αρχές Μαρτίου ξεκίνησε η υλοποίηση μίας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων αλλά και μεμονωμένους εθελοντές για την εκμάθηση Ελληνικών σε ενήλικες πρόσφυγες.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες, με παράλληλη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από εθελοντές και εργαζομένους του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων, ούτως ώστε να μπορούν οι γονείς τους να παρακολουθούν απερίσπαστοι.

Από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή των προσφύγων στα μαθήματα παραμένει αξιοσημείωτη. Πολλοί από αυτούς έχουν επιδείξει σημαντική πρόοδο, διευκολύνοντας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες στην καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και καλλιεργούν δεσμούς φιλίας και αλληλοϋποστήριξης. Η συμβολή των εθελοντών ως προς αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας.

Το Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση (ESTIA) της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης υλοποιείται, από τον Σεπτέμβριο του 2017, από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ), με χρηματοδότηση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO).

Τα μαθήματα Ελληνικών για τους πρόσφυγες αποτελούν μία εκ των ποικίλων πρωτοβουλιών του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξής τους στο νέο περιβάλλον.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή