Βραδιά αφιερωμένη στην Τέχνη στην Ελευσίνα

Βραδιά αφιερωμένη στην Τέχνη πραγματοποίησε το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας την Τρίτη 30 Μαΐου 2018.
Πρωταγωνιστές της παράστασης αυτής που ήταν γεμάτη Τέχνη μουσική χορό και θέατρο, ήταν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι μέσα από την μουσική,
το χορό και το θέατρο μας οδήγησαν σε ένα ταξίδι γεμάτο νοσταλγία και συναισθήματα από την προπολεμική Ελλάδα έως την Ελλάδα του σήμερα.
Θέμα της παράστασης το χάσμα των γενναίων.
Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία της Υποδιευθύντρας κας Γολικίδου, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα Erasmus+ 2016-2018 “Art,Technology & Sport keep me bound to my School”, το οποίο ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη διετή πορεία αλλά και το πρόγραμμα “Erasmus+ 2017-2019 “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”, το οποίο είναι εν εξελίξει και στο οποίο συμμετέχει και το 3ο Γυμνάσιο.

Το Σχέδιο “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”, αφορά μια Στρατηγική Σύμπραξη για τη Σχολική Εκπαίδευση και συμμετέχουν τρεις οργανισμοί από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, οι εταίροι της σύμπραξης είναι ο Δήμος Ελευσίνας, Συντονιστικός οργανισμός του προγράμματος, το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας και οι Athens Makerspace. Από την Ιταλία, ο Δήμος Comune di Siderno, το Liceo Artistico “M.Preti/A. Frangipane” και η Associazione Darsana Terangα. Τέλος από την

Πορτογαλία, συμμετέχουν ο Δήμος Município de Barcelos, το Agrupamento De Escolas De Barcelos και η Associação Intercultural Amigos da Mobilidade.

Στόχος του Σχεδίου είναι να μελετήσει και να προτείνει τρόπους ώστε να χρησιμοποιηθεί η Τέχνη ως «εργαλείο» αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής και ενδυνάμωσης της σχολικής επιτυχίας. Το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας αποτελεί παράδειγμα για το πώς η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε δραστηριότητες καλών τεχνών τους/τις κινητοποιεί και τους/τις κάνει πιο ενεργούς/ες στην σχολική κοινότητα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η σχολική διαρροή.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια από την χορωδία του σχολείου, την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης και τέλος την βράβευση των αποφοιτησάντων μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου.

Πήγαινε στην κορυφή