Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Βριλησσιών

Εθελοντική Αιμοδοσία προγραμματίζει ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του ΟΚΠΑ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Η Αλληλεγγύη” και με αφορμή την 75η αιμοδοσία του συλλόγου,και με την συμμετοχή του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρα” και την Εκκλησία των 12 Αποστόλων, Εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 – 13.00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (οδός Φλωρίνης).

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ.

Την ίδια ημέρα θα γίνεται και λήψη δείγματος μυελού των Οστών από το προσωπικό των Ιατρείων του Δήμου το οποίο έχει εκπαιδευτεί και συνεργάζεται με τον Σύλλογο “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι:

Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου 1,5% είναι αιμοδότες. Εάν είμαστε υγιείς το πιθανότερο είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε αίμα και έτσι να βοηθήσουμε όλοι να βγουν τα νούμερα. Με μία μόνο αιμοδοσία μπορούμε να σώσουμε τρεις ζωές, χωρίς να μας κοστίσει τίποτα.

Εθελοντής αιμοδότης …για όσους το θέλουν, κυρίως για όποιον το διαλέξει «…είναι η στάση ζωής των ανθρώπων που επιμένουν με συνέπεια για μια ολόκληρη ζωή να σφυροκοπούν στο ίδιο αμόνι των ανθρώπινων αξιών…»

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή