Δήμαρχοι Καισαριανής-Πετρούπολης-Χαϊδαρίου: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δήμος Καισαριανής
Δήμαρχοι Καισαριανής-Πετρούπολης-Χαϊδαρίου: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δήμαρχοι Καισαριανής-Πετρούπολης-Χαϊδαρίου: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων

Την Τρίτη 29 Μάη ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος μαζί με τους εκλεγμένους δημάρχους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πετρούπολη, Βαγγέλη Σίμο και Χαϊδάρι, Μιχάλη Σελέκο, επισκέφτηκαν την παλαιστινιακή πρεσβεία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την καταδίκη στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ.

Στη συνάντησή τους με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, καταδίκασαν την εγκληματική και επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή των άλλων κρατών.

Επίσης κατήγγειλαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος, ενώ διατηρεί πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Αναφέρθηκαν στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και στην έκδοση ψηφισμάτων κατά της πρόσφατης σφαγής του παλαιστινιακού λαού, ενώ επισήμαναν πως με κάθε ευκαιρία γίνεται αναφορά στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του λαού, ώστε να αναπτύσσεται ένα αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αλληλεγγύης.

Τις επόμενες μέρες -με αφορμή την επέτειο της Καταστροφής το 1948 («Νάκμπα»)- στα Δημαρχεία των τριών δήμων θα ανυψωθεί η παλαιστινιακή σημαία, σε ένδειξη αλληλεγγύης και απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους. Επίσης συζητήθηκε η ανάπτυξη πολιτικών – πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την προβολή παλαιστινιακών ταινιών, με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Μετά τη συνάντηση, οι τρεις κομμουνιστές δήμαρχοι υπέγραψαν στο βιβλίο των συλλυπητηρίων. Ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος στο σημείωμά του έγραψε τα εξής:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με θύματα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού θα είναι αυτός που θα νικήσει και όχι οι ιμπεριαλιστές. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό! Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής».

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή