ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ «Στο Παλαί έχουμε δημιουργήσει ένα καταπληκτικό προπονητήριο»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ «Στο Παλαί έχουμε δημιουργήσει ένα καταπληκτικό προπονητήριο»

ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ «Στο Παλαί έχουμε δημιουργήσει ένα καταπληκτικό προπονητήριο»
Η λιτή ανακοίνωση στα social media του δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, που περιοριζόταν σε πέντε αράδες σχετικά με «την αναβάθμιση των υποδομών που παρέχουμε στους δημότες μας που θέλουν να αθληθούν στην πόλη» και στη συνέχεια η πρόσκληση που λάβαμε από τον αθλητικό σύλλογο της Ένωσης Γαλατσίου ότι την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κλειστό του Άλσους Βέικου, θα πραγματοποιήσει την γιορτή λήξης των ακαδημιών της, μας κίνησαν την περιέργεια και μας οδήγησαν στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις όπου αθλούνται πλέον τα κορίτσια της Ρυθμικής Γυμναστικής της Ένωσης Γαλατσίου. Πλέον έχουν ταπί εντός του Παλαί!

Το τμήμα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής της Ένωσης Γαλατσίου ξεκίνησε το 1992 από την κα Ντίνα Σπηλιοπούλου, είναι αναγνωρισμένο Σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο) και της ΑΕΣΓΑ. Διατηρεί Αγωνιστικά τμήματα και ακαδημίες και συμμετέχει σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της Ε.Γ.Ο. Στις επιτυχίες της ομάδας προσμετρώνται ακόμα προσκλήσεις αθλητριών για την στελέχωση των Εθνικών Ομάδων. Στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μπορούν να συμμετάσχουν κορίτσια από 4 έως 14 ετών. Τα τμήματα χωρίζονται ανάλογα με το ηλικιακό και μαθησιακό επίπεδο των παιδιών.
Μέχρι πρότινος οι προπονήσεις γίνονταν στο Κλειστό του Άλσους Βέικου πίσω από μια κουρτίνα, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν οι μικρές αθλήτριες που βρήκαμε να αθλούνται στο νέο τους πια χώρο, ο οποίος βρίσκεται – πού αλλού; – μέσα στο Παλαί, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, σ’ έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο, πάνω αριστερά από το γήπεδο μπάσκετ.
Αθλήτριες και γυμνάστριες δηλώνουν ικανοποιημένες με αυτή τη … «μετακόμιση» καθώς ο νέος χώρος είναι άνετος, λειτουργικός, «ανοιχτός» και ιδανικός για τις προπονήσεις των κοριτσιών.
Εμφανώς ικανοποιημένος και περήφανος για τα καμάρια του, όπως λέει, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γαλατσίου κ. Τάσος Πασπάλας, ο οποίος στην ερώτησή μας αν άλλαξε κάτι στο σωματείο μετά την παραχώρηση στο Δήμο μας μέρους των εγκαταστάσεων του Παλαί, απάντησε:
«Στην κυριολεξία πήραμε ανάσα. Αυτή τη στιγμή, με την προσάρτηση των αθλητικών χώρων του Παλαί, τα δύο τελευταία χρόνια, ήρθε κοντά μας τριπλάσιος αριθμός αθλούμενων παιδιών! Μπορείτε και μόνοι σας να αντιληφθείτε, το μέγεθος και το όφελος. Κάθε παιδί που φέρνουμε κοντά μας είναι ένα παιδί μακριά από ουσίες, ναρκωτικά και άλλες ανώφελες ακόμα και βλαβερές συνήθειες. Ο αθλητισμός είναι μια επένδυση υγείας για το παιδί, για την οικογένεια και κατ’ επέκταση για την πολιτεία. Ως πρόεδρος της Ένωσης οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, για τη πρόθεσή του και κυρίως για το έμπρακτο ενδιαφέρον του με την συνεχή συμβολή του στην ανάπλαση των χώρων. Πρέπει να πω πως σε λίγο χρονικό διάστημα επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Το θετικό είναι ότι ο Δήμαρχος αυτός μάς ακούει και ανταποκρίνεται άμεσα και θετικά κι αυτό οφείλουμε να το επισυμάνουμε.
»Νομίζω ότι ο δήμος μας αποτελεί πλέον ένα πρότυπο αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων. Σαφώς και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, χρειάζεται διαρκείς επαγρύπνηση έως ότου περιέλθει στην κυριότητα του δήμου το 100% των εγκαταστάσεων.»
Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς βλέπουμε εδώ, στους καινούργιους χώρους της Ρυθμικής Γυμναστικής, στο ΠΑΛΑΙ;
«Εδώ, μαζί με τον δήμο, έχουμε υλοποιήσει ένα καταπληκτικό προπονητήριο υψηλών προδιαγραφών και μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο σε ποιότητα και χώρους, εντός και εκτός Αττικής. Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. τους κυρίους Γιάννη Μπαρκούκη και Θωμά Σαραντόπουλο, επίσης και τους γονείς οι οποίοι κυριολεκτικά μόχθησαν για την υλοποίηση αυτού του έργου. Όπως επίσης και τους υπαλλήλους του δήμου και τον υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών αντιδήμαρχο κ. Γερμάνο Μελισσουργό. Η συμβολή όλων υπήρξε καταλυτική.»
Το νέο αυτό σύγχρονο προπονητήριο έρχεται σε καιρούς δύσκολους, για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, γεγονός που τονώνει το ηθικό των ανθρώπων της Α.Ε. Γαλατσίου, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή, για να παραχθεί αθλητικό έργο στην πόλη μας. Ποια είναι η κατάσταση των αθλητικών σωματείων εν μέσω κρίσης, ρωτήσαμε τον κ. Πασπάλα:
«Δυστυχώς, τα δεδομένα για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Πλέον δεν υπάρχουν κρατικές επιχορηγήσεις και εν μέσω κρίσης, σπανίζουν και οι ρομαντικοί εθελοντές. Και έτσι όλα τα οικονομικά βάρη πέφτουν πάνω στους γονείς, οι οποίοι αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αθλούνται τα παιδιά τους.
»Βέβαια, μετά και από την επέκταση στους χώρους του Παλαί, η θέση της Ένωσης Γαλατσίου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχει, ας το πούμε, μεταβληθεί: Θα πρέπει να σας κάνω γνωστό, ότι η Ένωση Γαλατσίου είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός φορέας της πόλη μας και θα τολμούσα να πω, πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην χώρα, έχοντας πολλές εκατοντάδες παιδιά στα τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ και ρυθμικής γυμναστικής.»
Ποιος είναι ο στόχος σας;
«Στόχος μας είναι, να κινηθεί ο σύλλογός μας σε υψηλά πρότυπα και στάνταρντ απ ότι κινείτο μέχρι τώρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πλέον μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικό αθλητισμό και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην τοπική κοινωνία. Επίσης χρειάζεται επαναπροσδιορισμός και βελτίωση της λειτουργίας του συλλόγου, κάτι που πρέπει από την θέση μου να φροντίζω καθημερινά. Μόνη μας επιδίωξη είναι να φέρουμε περισσότερο παιδιά κοντά μας. Ήδη με το άνοιγμα του Παλαί προσεταιρίζονται τον σύλλογό μας, αθλητές και οικογένειες από τους όμορους δήμους. Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των αθλητών, τόσο και ο σύλλογος δυναμώνει, βελτιώνεται, γίνεται ανταγωνιστικός, και επιλέγει προπονητές υψηλού επιπέδου.
»Προσωπικά, το δικό μου στοίχημα, είναι η απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας και η προσέγγιση ανθρώπων, που από τις διοικητικές θέσεις θέλουν και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Δεν πιστεύω στην νοοτροπία του παλαιού παραγοντισμού και ψάχνω διαρκώς για νέους ανθρώπους με όρεξη και φρέσκιες ιδέες.
Ακόμα πρέπει να σημειώσω πως με αγωνία περιμένω τον πολυπόθητο νέο Αθλητικό Νόμο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει πολλά ομιχλώδη σημεία, σχετικά με την λειτουργία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Είναι γεγονός, πως οι αθλητικοί σύλλογοι, βρίσκονται όμηροι του παλαιού Αθλητικού νόμου, όπου υπάρχουν πολλά αδιευκρίνηστα σημεία, που μας αναγκάζουν να κινούμαστε τυφλά, σε θολά και αχαρτογράφητα νερά.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Παλμό για το διαρκές ενδιαφέρον του και για το ότι κάθε φορά προβάλλει τις επιτυχίες και τις διακρίσεις των αθλητών και του συλλόγου μας.»

Πήγαινε στην κορυφή