Διάλεξη Ασπρόπυργου “Ο ρόλος της Ομογένειας στην πορεία του Ελληνισμού”

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), κ. Νικόλαος Μελετίου, σας προσκαλεί στη διάλεξη που θα δώσει, ο αν. Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών

κ. Δημήτρης Πλευράκης*,

τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου (¨Δ. Καλλιέρης¨), με θέμα:

«Ο ρόλος της Ομογένειας στην πορεία του Ελληνισμού».

* O Δημήτρης Πλευράκης είναι πτυχιούχος Νομικής, Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας Δικαίου, και υποψήφιος Διδάκτορας στην ίδια κατεύθυνση. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ιστορικών Επιστημών.

Στον επαγγελματικό στίβο, είναι Δικηγόρος, από το 2001, ειδικευμένος σε υποθέσεις Δημοσίου Δικαίου (Ελληνικό Εκλογικό Σύστημα, Αυτοδιοίκηση, Δημοσία Διοίκηση, Σχέσεις Κράτους-Πολίτη, Ισότητα, Υπαλληλικές Προσφυγές, Αιτήσεις Ακυρώσεως) . Διετέλεσε Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας, Ποινικού Δικαίου. Καθηγητής Τουριστικού Δικαίου, Αστικού, Εργατικού και Εμπορικού Δικαίου, σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Επίσης, υπήρξε Συνεργάτης, στη Νομική Υπηρεσία της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αρθρογράφος στις εφημερίδες «Ημερησία» και «Ποντίκι», Νομικός Σύμβουλος Καλλιτεχνών, Γκαλερί, Κέντρων Τέχνης και Πολιτισμού, Αγροτικών Συλλόγων, παραγωγών της Περιφέρειας, αναφορικά με τον Πολιτισμό, τις Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας, την Οικολογία και την Ανάπτυξη.

Στην πολιτική και κοινωνική του διαδρομή, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δήμο της Αθήνας, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Λασιθιωτών Αθήνας , Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών Αθήνας «Ο Δικταίος», υπεύθυνος έκδοσης της Λασιθιώτικης Εφημερίδας «Η Δίκτη», μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης, Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (εκθέσεις ζωγραφικής, λογοτεχνίας, μουσικής, φωτογραφίας, ιστορικών ημερίδων, οικολογίας, εκπαίδευσης). Επίσης, είναι Παραγωγός και Σεναριογράφος Ταινιών και Ιστορικών Ντοκιμαντέρ
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή