«Η Δίκη του Σωκράτη» στο θέατρο Καρέζη

«Η Δίκη του Σωκράτη»
Ένας από τους δικαστές που είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης και ένας από τους αγαπημένους μαθητές του έρχονται από τα βάθη του χρόνου και συνομιλούν με δύο φοιτητές σε έξι μοναδικές παραστάσεις με το Γιάννη Μόρτζο.

Μια φιλόδοξη προσπάθεια που στοχεύει να δώσει με σύγχρονες σκηνοθετικές – ερμηνευτικές μεθόδους την ιστορική και τόσο καθοριστική για την πορεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δίκη και καταδίκη του μεγαλύτερου φιλοσόφου στοχαστή Σωκράτη. Η ρηξικέλευθη παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη», που έχει ως απώτερο στόχο να καταστήσει εύληπτα από το μέσο θεατή τα διαχρονικά μηνύματα που εμπεριέχονται στον αρχαιοελληνικό φιλοσοφικό στοχασμό, ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη για 6 μόνο παραστάσεις με τον Γιάννη Μόρτζο και πέντε ακόμα ηθοποιούς, στις 25, 26 ,27 Μαΐου και στις 1, 2, 3 Ιουνίου.
Οι ιδέες του Σωκράτη που αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη του παγκόσμιου πνευματικού πολιτισμού, όπως προβάλλουν μέσα από το θείο λόγο του Πλάτωνα του Ξενοφώντα και το νευρώδη, καυστικό και χιουμοριστικό λόγο του Βάρναλη, αναδύονται ανάγλυφα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και ταξινόμησης του υλικού για τη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας μιας φοιτήτριας κι ενός φοιτητή.
Η παράσταση στοχεύει και στην παράλληλη αποτύπωση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αναδεικνύοντας την ενότητα της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας ανά τους αιώνες.
– Θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, Ακαδημίας 3, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8812289

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή