Μαθητές ζωγράφισαν για τη μητέρα στο Γαλάτσι

Μαθητές ζωγράφισαν για τη μητέρα
Στο σχολικό συγκρότημα των 1ου και 12ου Δημοτικών σχολείων Γαλατσίου, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Να σε προσέχεις – Να με προσέχεις», σε συνεργασία με το 1ο και 6ο Νηπιαγωγεία Γαλατσίου.

Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο θέλησαν να προσφέρουν ένα δώρο ζωής στο πιο αγαπημένο και πολύτιμο πρόσωπο της ζωής τους, τις μητέρες τους, τονίζοντάς τους πόσο σημαντική, γλυκιά, ανιδιοτελής, μοναδική κι αναντικατάστατη είναι η παρουσία της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Με επιστολή τους, λοιπόν, τις προσκάλεσαν σε μια ομιλία – συζήτηση με θέμα τη γυναικεία πρόληψη κι απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίησή τους.
Ομιλήτρια ήταν η Δρ. Κατσώχη Δέσποινα, ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής του Νοσοκομείου Υγεία, πρόεδρος της «ΑΚΟΣ» («Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Συνεργασία»), η οποία μίλησε για την σημασία της πρόληψης απέναντι στις ασθένειες που ταλανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα και το πώς μπορεί να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, να παραμείνει υγιής, δημιουργική κι ευτυχισμένη για να μπορεί να τα βγάζει πέρα στους πολλαπλούς και σύνθετους ρόλους που καλείται να υποστηρίξει στη σημερινή κοινωνία.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μάνος Ελευθερίου, παρουσιάζοντας το αρχέτυπο της μάνας από τη γέννηση του κόσμου έως σήμερα.
Την εκδήλωση πλαισίωσε έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των σχολείων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, με θέμα τη μάνα.
Όπως μας είπαν οι διοργανωτές, αυτή η εκδήλωση σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας ουσιαστικής συνεργασίας και κοινών εκδηλώσεων – δράσεων ανάμεσα στο 1ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία και στο 1ο και 6ο Νηπιαγωγεία Γαλατσίου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ
Αγαπημένη μου μαμά, ξέρω πολύ καλά ότι με αγαπάς πάρα πολύ και είμαι η πρώτη σου προτεραιότητα.
Ξέρω ότι εσύ είσαι η μόνη που όχι μόνο θα ανοίξεις την αγκαλιά σου για εμένα αλλά θα ακούσεις με προσοχή κάθε μου λέξη και θα μου πεις: «Μην σε νοιάζει τίποτα. Εγώ είμαι εδώ.»
Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο όλο, που θα νιώσει απόλυτα αυτό που νιώθω: τη λύπη μου, την αγωνία μου, τον ενθουσιασμό μου. Χάνεις τον ύπνο σου, όταν δεν είμαι καλά. Πετάς στα σύννεφα, όταν νιώθω ευτυχία και ξέρεις, καλύτερα από τον καθένα, πώς να μου αναπτερώνεις το ηθικό και να μου τονώνεις την αυτοπεποίθηση, με δυο κουβέντες μόνο.
Το ευχαριστώ δεν μπορεί καν να πλησιάσει την ευγνωμοσύνη που σου έχω. Δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να συγκριθεί με τις θυσίες που έχεις κάνει για εμένα. Με τον αγώνα που έδωσες για να με αποκτήσεις, για να με μεγαλώσεις σωστά, για να με υπερασπίζεσαι και να με νουθετείς , για να με φροντίζεις, για να με προστατεύεις και για «να μη μου λείψει τίποτα».
Σ’ αγαπώ, μαμά. Σε χρειάζομαι, μαμά. Όχι απλά γιατί έτυχε να είσαι η μαμά μου. Όχι γιατί έτσι πρέπει. Αλλά γιατί το κέρδισες με το σπαθί σου. Σε θέλω στη ζωή μου, μαμά, για όσο το δυνατό περισσότερο.
Για αυτό, μαμά υποσχέσου μου, να σε προσέχεις, να με προσέχεις!
Από καρδιάς,
Το παιδί σου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή