Σεμινάρια Μαρμαρογλυπτικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

Σεμινάρια Μαρμαρογλυπτικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας
Με ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε το πρώτο εισαγωγικό σεμινάριο Μαρμαρογλυπτικής τέχνης, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, το Σάββατο 12/05/2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου& 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κα Κωνσταντίνα Μαρούγκα, ευχαρίστησε το Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης “Pantazidis” για την πολύτιμη συνδρομή του στη διεξαγωγή της δράσης και υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας ιδιαίτερα το συμβολισμό των προτεινόμενων θεμάτων μαρμαρογλυπτικής. Οι συμμετέχοντες διαθέτουν σχετικές γνώσεις, αλλά ενδιαφέρονται να λάβουν περισσότερες επεξηγήσεις για την ιστορική σημασία και ερμηνεία των συμβολισμών.

Στο ίδιο πλαίσιο συζήτησης, προέκυψε το ευχάριστο συμπέρασμα ότι έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη δράση λόγω του έντονου ενδιαφέροντος για την τέχνη και την ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασίας του μαρμάρου .

Στη συνέχεια, οι μαθητευόμενοι καλλιτέχνες (ενήλικες και μαθητές Λυκείων από Ελευσίνα και Μαγούλα) εντυπωσίασαν με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, επιλέγοντας και σχεδιάζοντας τα ανάγλυφα που επιθυμούν να αποτυπώσουν στο μάρμαρο.

Με πολύ μεράκι και διάθεση αναμένεται το επόμενο σεμινάριο το Σάββατο 19/05/2018, στο υπαίθριο θεατράκι-Πάρκο Μαγούλας, για να ξεκινήσει πλέον και η πρακτική εφαρμογή της επεξεργασίας στο μαρμάρινο υλικό, με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων.

Παράλληλα, την Παρασκευή 18/05/2018, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Ελευσίνας, επωφελούμενοι από την παρουσίαση και περιγραφή τεχνικών λεπτομερειών στην κατασκευή σημαντικών δειγμάτων της ελληνικής μαρμαρογλυπτικής τέχνης.

Η συνέχεια των εκπαιδευτικών-πολιτιστικών δράσεων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από την πρώτη κιόλας συνάντηση διαπιστώθηκε ότι από τις δυνατότητες και το ενδιαφέρον των μαθητευόμενων καλλιτεχνών, μπορούμε να προσδοκούμε ξεχωριστές δημιουργίες !!
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή