Το ισπανόφωνο σινεμά στην Αθήνα

Το ισπανόφωνο σινεμά στην Αθήνα
Ο κινηματογράφος της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής επιστρέφει στην Αθήνα με πρεμιέρες στο 3ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, από 31 Μαϊου έως 6 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax (λ. Κηφισίας 29)

Την αυλαία θα σηκώσει η πανελλήνια πρεμιέρα (31/5) της ισπανικής ταινίας «Το Μυστικό της Πεταλούδας» από τον μαέστρο των θρίλερ, Ντάνιελ Καλπαρσόρο (Ποιος Κλέβει Ποιόν;) με πρωταγωνιστή τον Ραούλ Αρέβαλο (Το Μικρό Νησί).
Τη λήξη του Φεστιβάλ (6/6) θα σημάνει η η νέα αργεντίνικη ταινία δράσης «Μαύρο Χιόνι», στην οποία ο Ρικάρντο Νταρίν (Το Μυστικό στα Μάτια της) θα έρθει αντιμέτωπος με τον Λεονάρντο Σμπαράλια (Ιστορίες για Αγρίους).
Επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος με Goya σκηνοθέτης Φέλιξ Βισκαρέτ, ο οποίος θα παρουσιάσει την ταινία «Οι Μάσκες της Αβάνας» βασισμένη στο best-seller του Λενονάρδο Παδούρα (εκ. Καστανιώτη), με πρωταγωνιστή τον μυθιστορηματικό επιθεωρητή Κόντε.
Η μούσα του Αλμοδοβάρ, Ρόσι ντε Πάλμα, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ναταλία Ορέιρο, ο Ρον Πέρλμαν (Hellboy, Η Πεντάμορφη και το Τέρας) και η Σεσίλια Ροτ (Όλα για τη Μητέρα μου) πρωταγωνιστούν σε ταινίες πρώτης προβολής.
Επίσης, για πρώτη φορά φέτος εγκαινιάζεται η προ-φεστιβαλική δράση «cortoFeCHA», σε συνεργασία με το Hellenic American College, όπου θα παρουσιαστούν ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22 ) στις 29 Μαΐου στις 19.00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του FeCHA – Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2018 στην ιστοσελίδα www.fecha.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή