ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΑΚΑΛΩΦ, Μουσικός – Ποιήτρια, της Μαίρη Γκιώνη Λαρεντζάκη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΑΚΑΛΩΦ, Μουσικός – Ποιήτρια, της Μαίρη Γκιώνη Λαρεντζάκη

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΑΚΑΛΩΦ « Το χιούμορ είναι πάντα
η σανίδα σωτηρίας μου»

Η Μαγδαληνή Τσακάλωφ είναι μουσικός (τραγουδοποιός – συνθέτης – στιχουργός), ερμηνεύτρια, ποιήτρια και μοντέλο. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί – θαύμα στην εκπομπή Bravissimo της Ρούλας Κορομηλά. Παράλληλα, μαθαίνει κλασική κιθάρα, έγχορδα όργανα και σύνθεση, θέατρο και κλασσικό τραγούδι.

Στα 10 της ιδρύει με τους φίλους της το σχολικό hip hop crew, ΧΑ.Ο.Σ. Στα 14 ξεκινά να εργάζεται ως gothic μοντέλο, ενώ στα 17 ξεκινάει να εργάζεται ως μοντέλο του Nicolas. Ασχολήθηκε επίσης με επιχειρήσεις alternattive fashion.
Έχοντας εγκαταλείψει τη μουσική από τα 14, αποφασίζει στα 20 να ξεκινήσει σόλο καριέρα. Έχει κάνει αρκετές αξιόλογες συνεργασίες, μεταξύ αυτών το «Εμείς οι άλλοι» με τον ποιητή – στιχουργό Δημήτρη Ιατρόπουλο και δική της μουσική και το «Μικρομεγάλωσα», σε στίχο και μουσική της ίδιας, με το Χρήστο Δενδρινό, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη ποιητική της συλλογή, στο cd αναδρομικά, με παλιότερα τραγούδια της, απο live και μελοποιήσεις άλλων ποιητών.
Αυτήν την περίοδο, έχει κυκλοφορήσει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, το digital single «Δυο φωτιές», σε μουσική της ίδιας και στίχο της Ανδριάνας Μπιρμπίλη, από την Polymusic.

«ΠΑΛΜΟΣ»: Σε ποιο περιβάλλον μεγαλώσατε;
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΑΚΑΛΩΦ: Γεννήθηκα στον Πειραιά, όμως μεγάλωσα από μωρό στα βόρεια προάστια. Οι γονείς μου ήταν καλλιεργημένοι, προοδευτικοί κι ευκατάστατοι, με πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες.

 

«Π»: Τι σας ώθησε στην μουσική;
Μ.ΤΣ.: Απ’ όσο μου λένε, μόλις μίλησα, τραγούδησα. Ήθελα να τραγουδάω συνέχεια και να παίζω ρόλους όπου βρισκόμουν όμως. Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ πουθενά κι έτσι έφερα τους γονείς μου σε δύσκολη θέση.

 

«Π»: Τι θετικό αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας ως παιδί θαύμα στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά bravo bravissimo;
Μ.ΤΣ.: Πολύ θετική διάθεση, δημιουργία και αγάπη στις πρόβες. Όμως όταν ξεκίνησα το σχολείο, με έκαναν να νιώθω σα να έκανα κάτι κακό, που δημιουργούσε πρόβλημα στα υπόλοιπα παιδιά και στην αυτοπεποίθησή τους.

 

«Π»: Στην ηλικία των 10 ετών, στο σχολέιο σας δημιουργείτε το Χιπ Χοπ γκρουπ ΧΑΟΣ. Τι εξέλιξη είχε;
Μ.ΤΣ.: Το συγκρότημα πήγε παρά πολύ καλά και είδε τη φυσική εξέλιξη του να διαλυθεί ύστερα απο 4 χρόνια. Μου άφησε κάποιες από τις ομορφότερες αναμνήσεις της ζωής μου!

 

«Π»: Έχετε εργαστεί στην ηλικία των 14 εών ως μοντέλο gothic. Τι αναζητούσατε σε αυτή σας την επιλογή;
Μ.ΤΣ.: Ο κολλητός μου σπούδαζε φωτογραφία και του ζήτησαν να προσλάβει μοντέλο για την πρώτη επαγγελματική φωτογράφηση που θα έκανε, η οποία θα συμμετείχε και σε κάποιους διαγωνισμούς. Όταν μου είπε την ιδέα του, έβαλα τα γέλια, όμως μετά το σκέφτηκα πιο σοβαρά. Κι έτσι προέκυψε αυτή η δουλειά.

 

«Π»: Σε ηλικία 14 ετών έως τα 20 σας χρόνια κάνετε το μοντέλο. Η ξαφνική σας στροφή πίσω στη μουσική πώς έγινε;
Μ.ΤΣ.: Έκατσα για χρόνια δίπλα στο Λεκτικό Επεξεργαστή (σ.σ. Έλληνας ράπερ) και εκτός από πολύ καλός φίλος, μου έμαθε πολλά. Με μεγάλωσε σα δεύτερος πατέρας μου και μου έσωσε τη ζωή σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου. Ο θάνατός του, μαζί με πληθώρα από ψευδείς ειδήσεις, μου στοίχισαν πολύ, με εξόργισαν και αποφάσισα να επιστρέψω στο χιπ χοπ, σόλο αυτή τη φορά.

 

«Π»: Γράφετε μουσική, ποίηση, τραγουδάτε… Tι σας συναρπάζει περισσότερο;
Μ.ΤΣ.: Συχνότερα, γράφω μουσική. Είναι όλα ένα ξέσπασμα, η ψυχοθεραπεία μου. Άλλοι πάνε σε ψυχιάτρους και σε παπάδες, εγώ γράφω τραγούδια, μουσική, βιβλία και θεατρικά στον ελεύθερο χρόνο μου.

 

«Π»: Η επιτυχία σας στο «Μικρομεγάλωσα», σε μουσική στίχο ερμηνεία δική σας, πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας;
Μ.ΤΣ.: Το «Μικρομεγάλωσα» είναι ενα τραγούδι που έγραψα για το θάνατο του γιου μου. Δε θα ήθελα να επεκταθώ στο προσωπικό κομμάτι της υπόθεσης. Είναι μια εξομολόγηση με πραγματικό πόνο ψυχής κι απογοήτευση. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που άγγιξε τόσο τον κόσμο, ώστε να χτυπάει πριν ένα χρόνο δεκάδες παραγγελιές τη μέρα στο ραδιόφωνο, μεσημέρι και κατακαλόκαιρο.

 

 

«Π»: Θα επιτρέπατε στο δικό σας παιδί να ξεκινήσει τόσο μικρό όσο εσείς με τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του; Ποια τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της επιλογής;
Μ.ΤΣ.: Όχι! Πιστεύω ότι ο φόβος πως θα χαθεί το ταλέντο μου ώθησε τους γονείς μου στο να κάνουν κάτι τέτοιο. Θα του πρότεινα να αποφασίσει για το μέλλον του, αφού πρώτα ενηλικιωθεί.

 

«Π»: Τί είνα για εσάς η συνεργασία σας με τον ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλο; Και οι 67 λέξεις – στίχοι που σας αφιέρωσε;
Μ.ΤΣ.: Ο Δημήτρης είναι ένας αγαπημένος οικογενειακός φίλος και θα έλεγα, μου έδωσε τα σημαντικότερα εισητήρια για την πορεία μου.

 

«Π»: «Ζωή σε μίσησα… έφυγα και άργησα», μερικοί δικοί σας στίχοι. Νιώσατε την ζωή σκληρή;
Μ.ΤΣ.: Πιστεύω πως θα μου άξιζε μια πιο ήρεμη ζωή. Και πάλι, όμως, το τραγούδι γράφτηκε σε κατάσταση συναισθηματικής έκρηξης.

 

 

«Π»: Μόλις κυκλοφόρησε η πρώτη σας δουλειά δισκογραφική, το digital Single «Δυο Φωτιές» από την polymusic. Μιλήστε μας γι’ αυτήν την νέα σας δουλειά.
Μ.ΤΣ.: Το τραγούδι «Δυο Φωτιές» είναι γραμμένο σε μουσική δική μου και στίχο της Αντριάνας Μπιρμπίλη. Αναφέρεται στον ανεκπλήρωτο έρωτα ή στον έρωτα της αναβολής, θα έλεγα εγώ. Ο καθένας έδωσε με τον τρόπο του ό,τι μπορούσε από την ψυχή του γτ’ αυτό το κομμάτι. Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα, γι’ αυτό το καλλιτεχνικό μου παιδί!

 

«Π»: Τι άνθρωπος είστε;
Μ.ΤΣ.: Ημουν ανέκαθεν άνθρωπος δοτικός και γενναιόδωρος, που βρισκόταν σε συνεχή αγώνα. Ισως, κάποιες φορές, επιφυλακτική, όμως πάντα αισιόδοξη και με πολύ χιούμορ, που είναι και η σανίδα σωτηρίας μου.

 

«Π»: Τι αγαπάτε;
Μ.ΤΣ.: Τις προπονήσεις… και την κουζίνα μου! Μπορεί να ακούγομαι αστεία, όμως, η αλήθεια είναι αυτή. Επίσης, αγαπώ πολύ τη φωτογραφία και να ποζάρω σαν μοντέλο. Ήταν πάντα κάτι που με βοηθούσε πολύ στο να έχω καλή διάθεση, όσο και να κουραζόμουν, όπως και η κουζίνα και το γυμναστήριο.

 

«Π»: Οι ποιητικές σας συλλογές «Νέοι Δρόμοι» και «Επί προσωπικού», τι απήχηση έχουν στο αναγνωστικό κοινό;
Μ.ΤΣ.: Το Νέοι Δρόμοι, είχε πολύ μεγάλο αριθμό πωλήσεων. Για το Επι Προσωπικού, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω, μόλις κυκλοφόρησε. Ευχαριστώ όμως πολύ όλους που το επέλεξαν, που το άφησαν να τους αγγίξει.

 

«Π»: Έχετε αυτό που λέγεται ως «όλο το πακέτο». Είναι αρκετό αυτό για μια επιτυχημένη καριέρα, τι άλλο χρειάζεται;
Μ.ΤΣ.: Ας μιλήσουμε ειλικρινά, δεν αρκεί ένα προσόν ή και δύο ή και τρία, για να γίνει κάποιος γνωστός καλλιτέχνης. Είναι πολλοί οι παράγοντες και οι συγκυρίες.

 

«Π»: Ποιες οι μουσικές σας επιρροές;
Μ.ΤΣ.: Ακούω πάντα, ό,τι δεν πρόκειται ποτέ να γράψω, ώστε να μην επηρεάζομαι. Θέλω να έχω εντελώς προσωπικό ύφος και μουσική, χωρίς επιρροές.

 

«Π»: Ποιο είναι το μότο σας;
Μ.ΤΣ.: Πάνω απ’ όλα, άνθρωπος.

 

«Π»: Τι ετοιμάζετε;
Μ.ΤΣ.: Σιγά σιγά, τελειώνω την ενορχήστρωση και τη σύνθεση σε κάποια τραγούδια μου, σε μουσική και στίχο δικό μου, με εξαίρεση μία διασκευή μου σε τραγούδι του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ώστε να μπω στο στούντιο, καθώς θα κυκλοφόρησω το πρώτο προσωπικό μου άλμπουμ δισκογραφικά. Λεπτομέρειες εν καιρώ! Σημασία έχει ότι είμαστε σε περίοδο δημιουργίας, με πολλές εκπλήξεις!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή