Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας! Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα

Υλικά

Σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο

Για τη γέμιση

3 μεγάλα κρεμμύδια

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας

¾ κούπας φρέσκο βούτυρο

¼ κούπας λάδι

5 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 κόκους μπαχάρι

Λίγη κανέλα

 

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα αχνίζουμε σε λίγο νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε, το κρέας, τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά να βράσουν έως ότου μαλακώσει το κρέας και να μείνει σχεδόν με το βούτυρο. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα αυγά. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και στρώνουμε το φύλλο ή τη σφολιάτα. Βουτυρώνουμε το φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση. Κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο, κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

 

Tip*

·
Μπορούμε να τη
διατηρήσουμε στην κατάψυξη

·
Κατά τον ίδιο
τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και κοτόπιτα προσθέτοντας ένα ακόμη κρεμμύδι.