Γαλάζια σημαία για δεύτερη χρονιά στην παραλία της Γλυφάδας

Γαλάζια σημαία για δεύτερη χρονιά στην παραλία της Γλυφάδας

Η παραλία της Γλυφάδας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με γαλάζια σημαία. Το πλέον αναγνωρίσιμο παγκοσμίως οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές θα τοποθετηθεί και επισήμως για τη φετινή χρονιά στην πρώτη, στη δεύτερη και στην τρίτη παραλία του Δήμου, που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις πλέον απαιτητικές προϋποθέσεις των 33 κριτηρίων που θέτει το Πρόγραμμα.

«Η βράβευση αυτή είναι η πιο σημαντική και ξεχωριστή που έχουμε λάβει, γιατί με αυτή τη βράβευση διώχνουμε οριστικά το μαύρο που μπήκε πέρυσι το φθινόπωρο στη ζωή μας με τη ρύπανση από το “Αγία Ζώνη” και στη θέση του και πάλι βάζουμε το παγκόσμιο σύμβολο της οικολογίας και της ποιότητας των ακτών, τη γαλάζια σημαία. Είναι ένα σπουδαίο νέο για την πόλη μας, που απαντάει τελεσίδικα στην αγωνία όλων μας: Πλέον, η παραλία μας είναι όπως και πριν: Καθαρή, λειτουργική, φιλόξενη για όλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που παρευρέθη στην εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για το 2018, στο Άστρος Κυνουρίας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο καθημερινά κάναμε τα πάντα για να καθαρίσουμε τις ακτές μας από τη θαλάσσια ρύπανση, για να μετράμε διαρκώς την ποιότητα των υδάτων και ταυτόχρονα να εκπληρώσουμε και τα 33 αυστηρά κριτήρια του προγράμματος: Καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ και πολλά ακόμα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή