Eκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την Ημέρα της Μητέρας

Συγκίνησε η Τένια Μακρή στην εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την Ημέρα της Μητέρας

Σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Πολύκεντρο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιόρτασε την ημέρα της Μητέρας με καλεσμένη την οικογενειακή σύμβουλο και συγγραφέα, Τένια Μακρή, η οποία ανέλυσε και εξήγησε την σχέση μητέρας – παιδιών, προκειμένου να βοηθήσει στην κατανόηση αυτού του δεσμού και να δώσει συμβουλές για το πώς μπορεί να μπει σε υγιή βάση.

«Ο ρόλος της Μητέρας είναι παγκόσμιος, αιώνιος. Εύκολος και δύσκολος μαζί είτε μια γυναίκα έχει ένα, είτε δέκα παιδιά, είτε είναι με τον σύντροφό της, είτε μόνη. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, συνεχή εξέλιξη», κάποια από τα μηνύματα της Τένιας Μακρή.

Αλλά και από την πλευρά του παιδιά, κανείς άλλος εκτός από τη μητέρα δεν μπορεί να μας προκαλέσει τόσα συναισθήματα ταυτόχρονα – γι’ αυτό και η σχέση μαζί της είναι ένας πραγματικός γρίφος που συχνά δυσκολεύει τη ζωή μας. Μπορούμε, ως ενήλικες να λύσουμε αυτόν τον γρίφο και να αποκαταστήσουμε την εικόνα της μητέρας μας έτσι όπως είναι, και όχι όπως την είχαμε σχηματίσει μέσα μας ως παιδιά.

Η ομιλία της οικογενειακής συμβούλου αποτέλεσε μια γεύση από όσα γράφει στο νέο της βιβλίο, «Τι θα κάνω μ’ εσένα μαμά…», το οποίο παρουσιάστηκε στο περιθώριο της βραδιάς.

Επίσης, ο Δήμος τίμησε πολύτεκνες γυναίκες με παράλληλη προσφορά, εκτός από την οικογένεια, και στην πόλη.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Παιδική Χορωδία των σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Μάνεση.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή