Τατουαζ της φυλακής και η σημασία τους

ΚΟΣΜΟΣ
Τατουαζ της φυλακής και η σημασία τους

Όλα τα τατουαζ των φυλακισμένων κρύβουν απο πίσω μια ιστορία, μια σημασία, και ποτέ δεν είναι τυχαία. Άλλωστε τα τατουαζ ξεκίνησαν από φυλακισμένους και παλιότερα, όποιος είχε τατουαζ θεωρούνταν είτε οτι είχε κάνει φυλακή είτε ότι είχε κάνει στα καράβια.

Σήμερα, που το σπάνιο είναι να βρεις άνθρωπο που να μην έχει τατουάζ, δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Εδώ θα βρέιτε πολύ χαρακτηριστικά τατουάζ που χτύπουσαν σε φυλακές οι κρατούμενοι, και τα οποία το καθένα έχει και τη δική του μικρή ιστορία. Για δες, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα…
Σήμερα, που το σπάνιο είναι να βρεις άνθρωπο που να μην έχει τατουάζ, δεν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Παρ’όλ’αυτά εμείς σου βρήκαμε 15 πολύ χαρακτηριστικά τατουάζ που χτύπουσαν σε φυλακές οι κρατούμενοι, και τα οποία το καθένα έχει και τη δική του μικρή ιστορία. Για δες, είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα…

1. Τα περίτεχνα σχέδια. Σε πολλές φυλακές ανά τον κόσμο, κρατούμενοι χτυπούν περίτεχνα και δαιδαλώδη σχέδια, τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν πολύ συγκεκριμένες έννοιες, που αποκαλύπτονται μόνο μέσω αποκρυπτογράφησης. Πώς ήταν στο Prison Break; Ε, κάπως έτσι!
peritexna-sxedia

2. Το δάκρυ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τατουάζ φυλακισμένων. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες του, η πιο γνωστή είναι πως όποιος έγκλειστος έχει δάκρυ τατουάζ, σημαίνει ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο. Αυτό μεταφράζεται σε «μείνε μακριά του» εντός των φυλακών.
to-dakru

3. Το ατελές δάκρυ, εκείνο δηλαδή που δεν έχει γέμιση, σημαίνει πως μια δουλειά έμεινε ημιτελής. Είτε, λοιπόν, ο κρατούμενος είχε διαπράξει απόπειρα δολοφονίας είτε ζητάει εκδίκηση.
to-ateles-dakry

4. Το ρολόι χωρίς δείκτες είναι ένα τατουάζ που συνήθως έχουν όσοι εκτίουν μακροχρόνιες ποινές ή ισόβιας κάθειρξης. Ο συμβολισμός εμφανής: Δεν έχει σημασία τι ώρα είναι…
to-roloi-xwris-diktes

5. Τα μάτια στο κάτω μέρος του στομαχιού στις Ρωσικές φυλακές υποδηλώνουν ότι ο φυλακισμένος είναι ομοφυλόφιλος.
to-mati-sto-katw-meros

6. Το τατουάζ που έχει 5 τελίτσες δεν είναι καθόλου τυχαίο, συνήθως συναντάται σε άτομα που έχουν περάσει κάποιο μέρος της ζωής του σε φυλακή. Οι 4 τελίτσες συμβολίζουν τους τοίχους της φυλακής και 1 στο κέντρο τον φυλακισμένο.
oi5teleies

7. Τατουάζ με το τριφύλλι ή/και τα γράμματα ΑΒ. Όχι εδώ δε μιλάμε για σλόγκαν του γνωστού σουπερμάρκετ αλλά σίγουρα για κακοποιό και μάλιστα από τους πιο επικίνδυνους, μιας και τα δύο αυτά σύμβολα αποτελούν ανήκουν στην αδερφότητα Aryan, μια από τις γνωστότερες αδερφότητες λευκών κακοποιών.
trifili-ab

8. Το «ACAB» (συντομογραφία του «All Cops Are Bastards») που σημαίνει «όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταpδοι.»
acab

9. Οι ιστοί αράχνης στους αγκώνες είναι τατουάζ που συνήθως κάνουν όσοι έχουν εκτίσει κάποια ποινή φυλάκισης. Μάλιστα, λένε, πως όσο μεγαλύτερος είναι ο ιστός, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ποινή.
istos-araxnis

10. Στις Ρωσικές φυλακές το τατουάζ στιλέτο από τον έναν ώμο στον άλλο, σαν να διαπερνά το λαιμό, είναι ένα από τα πιο σκληρά τατουάζ και υποδηλώνει πως ο άνθρωπος που το έχει χτυπήσει έχει σκοτώσει κάποιον και στην φυλακή και ότι οι φύλακες θα πρέπει να τον προσέχουν διπλά.
stileto

11. Το 1488 είναι ένα τατουάζ που έχουν λευκοί ναζί φυλακισμένοι. Το 14 αναφέρεται στο σλόγκαν 14 λέξεων (στα αγγλικά) του, γνωστού για τις ρατσιστικές του αντιλήψεις, David Lane, η μετάφραση του οποίου είναι: «Θα πρέπει να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον για τα λευκά παιδιά» και το 88 προέρχεται από το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, το οποίο είναι το «H». Τα δύο οκτάρια σημαίνουν δύο «H» για το «Heil Hitler.»
1488

12. Το αγκαθωτό στεφάνι – τατουάζ στις ρωσικές φυλακές το έχουν οι φυλακισμένοι που εκτίουν ποινή ισόβιας φυλάκισης χωρίς κανένα δικαίωμα έφεσης.
agkothoto-stefani

13. Το στέμμα με τις 5 προεξοχές είναι το σήμα κατατεθέν μιας συμμορίας ισπανόφωνων με το όνομα «Latin Kings», η οποία έχει ως βάση της το Σικάγο των ΗΠΑ.
stema5proeksoxes

14. Τα τατουάζ- σύμβολα της τράπουλας υποδηλώνουν ότι ο κρατούμενος έχει πάθος με το τζόγο. Στη Ρωσία κάθε ένα έχει διαφορετική έννοια. Το σπαθί συνήθως σημαίνει ότι κάποιος είναι κλέφτης, ενώ η καρδιά ότι ο κρατούμενος ψάχνει (με ρομαντικό κατά μια έννοια τρόπο) για συνεργάτη στη φυλακή. Αν κάποιος φυλακισμένος έχει τατουάζ- διαμάντι, αυτό σημαίνει ότι είναι πληροφοριοδότης.
tatouaz-sumvola

15. Το «M» σαν αρχικό σε τατουάζ αποδίδεται στους φυλακισμένους που ανήκουν στην Μεξικάνικη Μαφία, μια από τις μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες συμμορίες των ΗΠΑ.

Πηγές

http://www.e-daily.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή