Αλγεινή εντύπωση/ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για καλύτερο αποτέλεσμα γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αλγεινή εντύπωση/ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για καλύτερο αποτέλεσμα γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αλγεινή εντύπωση
Μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου που πάρθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Απριλίου, που προξένησε αλγεινή εντύπωση όχι μόνο σε εμένα, ήταν αυτή που αφορούσε τη διαγραφή σε κάποιο πολίτη βεβαιωμένης οφειλής 40 ευρώ από παράνομη στάθμευση.

Οι λόγοι που συνήθως επικαλούνται οι αιτούντες προς τον δήμο για διαγραφή της οφειλής τους είναι κατά πλειοψηφία οικονομικοί. Τους ίδιους λόγους επικαλέστηκε και ο συγκεκριμένος πολίτης στην προχθεσινή συνεδρίαση. Με τη διαφορά όμως ότι οι υπηρεσίες του Δήμου που έκαναν τον σχετικό έλεγχο, δεν συνηγόρησαν υπέρ της διαγραφής γιατί απλά δεν απεδείχθησαν οι οικονομικοί λόγοι που επικαλείται ο αιτών. Παρά όμως την αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας, το Σώμα κατά πλειοψηφία προχώρησε στη διαγραφή της οφειλής των 40 ευρώ.
Θα αναρωτηθείτε, καλά είναι θέμα αυτό για να σε απασχολήσει, ρε φίλε, και να δώσεις τέτοια έκταση; Το κάνω για το λόγο ότι ο πολίτης ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε, όπως εξάλλου είχε το δικαίωμα, με τη στολή του.
Όπως ανέφερε ο ένστολος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κλήση για παράνομη στάθευμση επί της Λ. Βεΐκου, του είχε επιδοθεί το 2014 από το Τμήμα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επειδή, όπως είπε, η υπηρεσία του δεν του παρείχε υπηρεσιακό όχημα για την επίδοση κάποιου δικόγραφου σε συμπολίτης μας, είχε πάρει το Ι.Χ. αυτοκίνητο της συζύγου του. Την κλήση την οποία βεβαίωσε η Τροχαία για παράνομη στάθμευση επί τη Λ. Βεΐκου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αιτών, «δεν την βρήκα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου γιατί αν την είχα βρει, θα είχα φροντίσει να τη σβήσω κι έτσι δεν θα υπήρχε θέμα!»
Αυτή η αναφορά του ήταν που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα ΄έπρεπε να προχωρήσει στη διαγραφή της οφειλής η οποία ούτε υπέρογκη ήταν αλλά και δεν προέκυπταν οι οικονομικοί λόγοι που επικαλείτο ο αιτών.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για καλύτερο αποτέλεσμα
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν και η εθελοντική αιμοδοσία που θα διοργανώσει ο δήμος σε συνεργασία με το Σύλλογο Θεσσαλών Γαλατσίου. Παίρνοντας το λόγο όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι είναι λάθος ο Δήμος Γαλατσίου να απευθύνεται για συνεργασία για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, μόνο σε έναν σύλλογο.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι σύλλογοι από το 2014 για το θέμα αυτό και όποιος από τους συλλόγους καταθέτει αίτηση στο δήμο για συμμετοχή των μελών του στην εθελοντική αιμοδοσία, υπογράφουν μαζί του ένα μνημόνιο συνεργασίας. Εγώ θα πω αυτό που είπε ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης στη συνεδρίαση: ότι αυτό είναι ένας κακός χειρισμός της διοίκησης.
Δεν αμφισβητώ ότι η διοίκηση του δήμου έχει ενημερωθεί όλους τους συλλόγους από το 2014. Θα πρέπει όμως δύο φορές το χρόνο που πραγματοποιείται η εθελοντική αιμοδοσία να στέλνουν κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να λάβουν μέρος. Θα πρέπει να προκαλείται μια παν-γαλατσιώτικη κινητοποίηση ώστε να μεγιστοποιείται η συμμετοχή του κόσμου στην αιμοδοσία. Και βέβαια θα μποροούσε την ημέρα της αιμοδοσίας να γίνεται και μια ομιλία ενημέρωση από επιστήμονες για την αξία αυτού του αγαθού που λέγεται αίμα, και που πολλές φορές (κυρίως όταν υπάρχει άμεση ανάγκη) είναι δυσεύρετο.
Στην επόμενη λοιπόν αιμοδοσία που θα διοργανώσει ο Δήμος Γαλατσίου καλό και φρόνιμο θα ήταν να σταλούν προσκλήσεις προς όλους τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας ώστε και καλύτερο αποτέλεσμα να έχουμε αλλά και να μην υπάρχουν παραπονούμενοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή