Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Δημήτρης Παπαδημούλης: Δεν ταιριάζει στην ΕΕ ούτε η αφωνία, ούτε ο ρόλος του κομπάρσου

Δήλωση Δημ. Παπαδημούλη στην εφ/δα «Αυγή»: «Να μπει φρένο στην κλιμάκωση των θερμοκέφαλων – Η έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ να βρει ανταπόκριση από ΗΠΑ και Ρωσία».

 

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή», στον απόηχο των ανακοινώσεων για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα εξής:
«Είναι επείγουσα ανάγκη να μπει ένα φρένο στην κλιμάκωση των θερμοκέφαλων, που απειλούν με ευρύτερη ανάφλεξη τον πλανήτη με αφορμή τη συνεχιζόμενη συριακή κρίση.
Τα θέματα αυτά δεν λύνονται με επιθετικά tweets, ούτε με παλικαρισμούς νταήδων, που παίζουν με τα σπίρτα σε μια αποθήκη καυσίμων, σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης και εκατομμυρίων πολιτών.
Η έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για ένα αποφασιστικό «στοπ» στην επικίνδυνη κλιμάκωση και στις απειλές βίας αλλά και για την αναθέρμανση των πολιτικών και διπλωματικών πρωτοβουλιών είναι απολύτως αναγκαίο να βρει ανταπόκριση από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Η ΕΕ οφείλει να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του γ.γ. του ΟΗΕ, γιατί δεν της ταιριάζουν ούτε η αφωνία ,ούτε ο ρόλος του κουμπάρσου. Η δραματική εμπειρία από τις προηγούμενες επεμβάσεις στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα ελπίζω να βάλουν φρένο στους εμπρηστές»