Φορέματα που προκάλεσαν σκάνδαλο

Ανέκαθεν οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι διάσημες ήθελαν να τολμούν, να εντυπωσιάζουν και να γίνονται θέμα συζήτησης.

THEDA BARA, 1917

Η ηθοποιός Theda Bara -ένα από τα πρώτα sex symbols και μοιραία γυναίκα -πρωταγωνιστούσε στην βουβή ταινία «Κλεοπάτρα» του 1917 φορώντας ακριβά και άσεμνα κοστούμια τα οποία περιελάμβαναν ένα σουτιέν φίδι τυλιγμένο γύρω από το γυμνό της στήθος. Οι λογοκριτές απαιτούσαν να κοπούν οι σκηνές που έδειχναν τη Μπάρα με «απαράδεκτα» και «άσεμνα» κοστούμια. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έχει πλέον χαθεί αφού οι κόπιες έχουν καταστραφεί.

Josephine Baker

Η χορεύτρια και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Josephine Baker έγινε διάσημη στο Παρίσι τη δεκαετία των 20s. Η πιο χαρακτηριστική της ρουτίνα ήταν ένας χορός στον οποίο φορούσε μια φούστα φτιαγμένη από ψεύτικες μπανάνες και έκανε twerking, πριν αυτό γίνει καν ορισμός. Ο Ernest Hemingway τη θυμόταν ως «την πιο αισθησιακή γυναίκα που είδε ποτέ κανείς. Ή θα δει».

MARILYN MONROE, 1955

Η Marilyn Monroe φόρεσε το πιο διάσημο λευκό της φόρεμα (με δυο εσώρουχα από κάτω για ασφάλεια) στην ταινία «Εφτά χρόνια φαγούρα». Η σκηνή που ο αέρας της σηκώνει τη φούστα γυρίστηκε αρχικά σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης. Έκαναν όμως τόσο θόρυβο οι περαστικοί που έπρεπε να την ξαναγυρίσουν σε στούντιο. Μάλιστα φημολογείται ότι ο Joe DiMaggio, τότε σύζυγος της Merilyn, βρισκόταν στο πλατό όταν γυρίστηκε η σκηνή και αναστατώθηκε τόσο που αυτό σήμανε την κατάρρευση του γάμου τους.

JAYNE MANSFIELD, 1957

Η Mansfield έφτασε στο πάρτι φορώντας ένα φόρεμα που έκλεψε όλα τα βλέμματα (τα οποία υποτίθεται ότι θα ήταν στραμμένα στην Loren εκείνη τη βραδιά). Η κίνηση ήταν καθαρά διαφημιστική, μιας και η Mansfield ήξερε ότι θα φανεί το στήθος της. «Κοίτα τη φωτογραφία», είπε η Loren στο περιοδικό EW «Πού είναι τα μάτια μου; Κοιτάζω τις ρώγες της επειδή φοβάμαι ότι πρόκειται να πεταχτούν στο πιάτο μου. Στο πρόσωπό μου διακρίνεται ο φόβος. Είμαι τρομοκρατημένη ότι όλα μέσα στο φόρεμά της πρόκειται να εκραγούν- ΜΠΟΥΜ- και να χυθούν στο τραπέζι!»

MADONNA, 1984

Το 1984, η Madonna ήταν μια ανερχόμενη καλλιτέχνης και της δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσει το «Like a Virgin» στα MTV Video Music Awards. Εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό μπούστο, δαντελένια γάντια και μια ζώνη που έγραφε «boy toy». Πολλοί βιάστηκαν να σχολιάσουν ότι η καριέρα της τελείωσε πριν καν αρχίσει. Προφανώς έκαναν λάθος.

SHARON STONE, 1992

Στη πιο διάσημη σκηνή της ταινίας «Βασικό Ένστικτο», η Sharon Stone φοράει ένα αμάνικο ζιβάγκο πλεκτό φόρεμα. Η σχεδιάστρια κοστουμιών Ellen Mirojnick διάλεξε σκόπιμα το συγκεκριμένο φόρεμα για την ιστορική σκηνή της ταινίας. Το φόρεμα είναι απλό, διακριτικό, αθώο και δεν κλέβει την ένταση της στιγμής από την ηθοποιό που σταυρώνει και ξεσταυρώνει αργά τα πόδια αποκαλύπτοντας τα εκτεθειμένα της…. ενδότερα. Η συγκεκριμένη σκηνή προκάλεσε σάλο.

Πηγές

http://www.athensvoice.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή