Έγινε η αρχή, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Έγινε η αρχή, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στο ισόγειο του δημαρχείου, πραγματοποιηθήκε η πρώτη συνάντηση των μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών Γαλατσίου.

Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες μας στο φύλλο του «Παλμού» στις 2 Φεβρουαρίου, είχαμε δημοσιεύσει ένα κείμενο θέσεων της Πρωτοβουλίας Πολιτών, το οποίο υπέγραφαν 127 άτομα, μέλη ή φίλοι της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι. Σκοπός του καλέσματος στις 2 Φεβρουαρίου αλλά και της προχθεσινής συνάντησης είναι η δημιουργία δημοτικής παράταξης η οποία θα λάβει μέρος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Από τα 127 μέλη που υπέγραφαν το πρώτο κάλεσμα, στη συναντηση της 18ης Μαρτίου έδωσαν το παρών 45, μεταξύ αυτών και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Ελένη Αυλωνίτου.
Μετά από τρεις ώρες περίπου συζήτησης, ανταλλαγής επιχειρημάτων, ενστάσεων και ψηφοφοριών, τα 45 παρόντα μέλη κατέληξαν σε απόφαση (σελ. 7) για τη δημιουργία δημοτικής παράταξης που θα μετάσχει στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Για τον απαραίτητο συντονισμό των από δω και μπρος κινήσεων, εκλέχθηκε 11μελής γραμματεία, η οποία θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα είναι υπεύθυνη για τα θέματα που θα προκύπτουν. Επικεφαλής της απράταξης δεν ορίστηκε ακόμα. Όπως ειπώθηκε, αυτό θα γίνει μέσα από μια επόμενη Γενική Συνέλευση.
Εγώ στο φύλλο του «Παλμού» στις 9 Φεβρουαρίου σημείωνα ότι «μπορεί να μην έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το θέμα του επικεφαλής αλλά μάλλον θα έχουμε άρωμα γυναίκας». Σ’αυτή την άποψη παραμένω ακόμα και εκτιμώ ότι πράγματι αρχηγός της παράταξης και υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου θα είναι γυναίκα.
Τη συνάντηση της Κυριακής παρακολούθησα και εγώ για περίπου μια ώρα.
Τρία ήταν τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση:
Το πρώτο ήταν η συζήτηση, μερικές φορές πολύ έντονη, η οποία έγινε για το εάν θα περιλαμβάνεται στο κείμενο της απόφασης η λέξη «αριστερό». Το αρχικό κείμενο ανέφερε ότι: «Είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης μιας δημοτικής παράταξης, δημοκρατικής, ενωτικής, προοδευτικής με αριστερό πρόσημο». Κάποιοι από τους παρόντες εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το «αριστερό» πρόσημο και μετά απο΄συζήτηση τριών τετάρτων και ψηφοφορίας δια ανατάσεως της χειρός, το αριστερό πρόσημο πήγε περίπατο. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα για ποιό λόγο έγινε αυτό; Μήπως οι Γαλατσιώτες δεν γνωρίζουν ποιόι είναι και πού ανήκουν πολιτικά; Όπως είπε κάποιος από τουςσυμμετέχοντες, «έχουμε λόγο να κρυβόμαστε;». Ή μήπως υπάρχει πράγματι λόγος και ο οποίος οφείλεται στην κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ; Μέχρι το 2015 το «αριστερό» ήταν η προμετωπίδα, τώρα το κρύβουμε;
Το δεύτερο σημείο΄είναι αυτό που ειπώθηκε ότι «ο Δήμος Γαλατσίου από προοδευτικός και δημοκρατικός, έχει γίνει δεξιός». Αλήθεια ποιούς αναγνωρίζετε, σύντροφοι, ως προοδευτικούς και δημοκρατικούς δημάρχους και ποιούς για δεξιούς; Και πότε αντιληφθήκατε ότι το Γαλάτσι έχει, ΄όπως είπατε, προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο; Μέχρι πρόσφατα άλλα λέγατε στις γειτονιές και τις ρούγες της πόλης.
Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τη μάχη των μηχανισμών. Μια μάχη που είναι αέναη σε όλες τις κομματικές οργανώσεις. Η πρόταση του προεδρείου (Στεργιόπουλος, Σκούντζος, Χωριανόπουλος) προς το σώμα ήταν η γραμματεία να είναι 11μελής. Με την ανακοίνωση ξεκίνησε και η κολοκυθιά: γιατί 11 κι όχι 12, γιατί 12 κι όχι 13… Μετά από μισή ώρα και βάλε συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων, κατέληξαν στην 11μελή γραμματεία, αφού απέσυρε τον εαυτό της από τακτικό μέλος η Ράνια Καλατζή και πρότεινε μόνη της να είναι αναπληρωματικό μέλος.
Καλορίζικη η παράταξή σας, σύντροφοι, και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις σας. Περιμένουμε φυσικά με αγωνία να δούμε ποιός ή ποιά θα είναι επικεφαλής.


Όταν κάποιος θέλει
να το παίζει αρχηγός…

…πρώτα απ’όλα θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό σημαίνει ανάληψη ευθυνών.
Ανάληψη ευθυνών και στην περίπτωση που ο ίδιος δεν έχει καμία προσωπική ευθύνη αλλά κάποιος από την ομάδα του.
Όταν κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν άκουσα» κι όταν μάλιστα αποδεδειγμένα και συμμετείχες και είχες γνώση στα γεγονότα, τότε, φίλε μου, είσαι τελειωμένος πριν ακόμα δοθεί το σήμα της εκκίνησης.
Ας το έχει υπόψιν του αυτό κάποιος νέος και πολύ φιλόδοξος γιατί με τα μυαλά που κουμαντάρει και τις κολεγιές που έχει κάνει, θα πάει στην κυριολεξία άκλαυτος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.


Με τον Νίκο
Μαγκανάρη …

…γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια.
Έχω διαφωνήσει μαζί του και του έχω ασκήσει πολλές φορές κριτική όταν ήταν στη διοίκηση του Δήμου επί Β. Παπαδιονυσίου και όταν ήταν μετά στην αντιπολίτευση, πάντα για τις θέσεις του γύρω από τα δημοτικά δρώμενα.
Οφείλω όμως να πω ότι τον διακρίνει μια πολιτική εντιμότητα, την οποία επέδειξε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή