Διαβάστε Αύριο στον Παλμό

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Διαβάστε Αύριο στον Παλμό

°Παλμογράφος: Έγινε η αρχή, του Βασίλη Γιαννακόπουλου
Την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, στο ισόγειο του δημαρχείου, πραγματοποιηθήκε η πρώτη συνάντηση των μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών Γαλατσίου.
«Επειδή κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μου, έχω την επιθυμία να αξιοποιώ στο έπακρο κάθε λεπτό» είχε δηλώσει ο Στίβεν Χόκινγκ. Πολλοί θεωρούν ότι ίσως άλλαξε τον κόσμο, λίγο πριν πεθάνει, με τη θεωρία του για το Πολυσύμπαν. Σίγουρα όμως άλλαξε τον

°Ένα Λιγνιτωρυχείο στη γειτονιά μας ,του Νέστορα Χτζούδη
Ερευνώντας για την Ιστορία του Γαλατσίου, έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με τον παράξενο τίτλο «ΒΑΡΔΑ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΤΟ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ»*. Με τη βεβαιότητα ότι δεν αφορούσε την ερευνά μου, δεν το άνοιξα μέχρι πρόσφατα που, φυλλομετρώντας τις σελίδες του, διαπίστωσα ότι αναφέρεται σε ενδιαφέροντα πραγματικά γεγονότα. Επειδή ποτέ δεν είχα ακούσει για την ύπαρξη ορυχείου στη περιοχή μας, η έκπληξη και η περιέργειά μου με ώθησαν να το διαβάσω και παρακάτω επιχειρώ μια σύντομη παρουσίαση του βασικού ιστορικού περιεχομένου του.

°Παλλιγενεσία, του Γιώργου Πένταρη
Η 25η Μαρτίου πέφτει φέτος Κυριακή και θα χάσουμε την αργία. Αυτή είναι η σκέψη των περισσοτέρων συναδέλφων γιατί συνεχίζουν να σκέφτονται έτσι από την εποχή του πλούτου, της διασκέδασης και ανεμελιάς. Της εποχής των ανώδυνων διακοποδανείων που στα έδιναν με το ζόρι οι τράπεζες, αλλά τώρα τα παίρνουν πίσω με κατασχέσεις χωρίς οι τραπεζίτες και τα στελέχη τους να υποστούν καμιά συνέπεια για τα λάθη και τις παραλήψεις που έκαναν. Αυτά τα λάθη τα πλήρωσε ακριβά ο φορολογούμενος πολίτης και ο μικρομέτοχος με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών κ.τ.λ.

°«Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου» Η νέα δημοτική παράταξη
Την Κυριακή 18 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Γαλατσίου, όπου συζητήθηκαν τα δημοτικά θέματα. Μετά από ανταλλαγή απόψεων, επιχειρημάτων και πολιτικών θέσεων, κατέληξαν στην εξής απόφαση…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή