Συγχαρητήρια επιστολή Φώφης Γεννηματά στην Ελληνοκύπρια δασκάλα Άντρια Ζαφειράκου που βραβεύτηκε για την πολύτιμη δουλειά της

Συγχαρητήρια επιστολή Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στην Ελληνοκύπρια δασκάλα Άντρια Ζαφειράκου που βραβεύτηκε για την πολύτιμη δουλειά της στο Alperton Community School.

“Αγαπητή Άντρια,

Θερμά συγχαρητήρια για την βράβευση σου. Δεν είναι μόνο η περηφάνια που ένας δικός μας άνθρωπος πήρε ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Είναι το παράδειγμα για όλους μας η αφοσίωση σου για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Έτσι κι αλλιώς εσύ κατάφερες, από μια γειτονιά, να αποδείξεις ότι το έργο μιας δασκάλας μπορεί να είναι οικουμενικό.

Η δική σου επιτυχία δίνει ελπίδα σε όσους παλεύουν για τη νέα γενιά και για ένα μέλλον ειρήνης, ισότητας και δικαιοσύνης. Απαντά, με τον πιο εύγλωττο τρόπο, σε όσους διαχωρίζουν τα παιδιά ανάλογα με την θρησκεία και την καταγωγή, σε όσους θεωρούν ότι η ελλιπής γνώση της γλώσσας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ένταξη των παιδιών στο σχολείο και την μετέπειτα πρόοδό τους.

Μας θυμίζεις ότι το σχολείο μπορεί να φέρει την αλλαγή στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, στον κόσμο ολόκληρο.

Έχουμε την υποχρέωση να σε ακούσουμε. Να δούμε τι έκανες και πως το έκανες. Έχουμε υποχρέωση, για τα δικά μας παιδιά, να ακολουθήσουμε το δικό σου παράδειγμα και να στηρίξουμε στην χώρα μας κάθε δάσκαλο και δασκάλα που σου μοιάζει.

Σε ευχαριστούμε πολύ

Φώφη Γεννηματά”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή