Οι συγκλονιστικές ιστορίες διασήμων που έβαλαν τέλος στην ζωή τους

Γνωστά ονόματα του σινεμά, της τηλεόρασης και της λογοτεχνίας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με τρόπους που καταδεικνύουν το προσωπικό τους ψυχικό αδιέξοδο.

Οι διάσημοι αυτόχειρες οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη είτε λόγω σοβαρών ψυχικών διαταραχών, είτε λόγω αλκοολισμού ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Κάποιοι από αυτούς τους 22 διάσημους Έλληνες και ξένους που έφτασαν στην αυτοχειρία αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, επιλόχειο κατάθλιψη ή ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε μικρή ηλικία.

gwgou Η ηθοποιός Κατερίνα Γώγου – αριστερά στη φωτό – αυτοκτόνησε στις 3/10/1999. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μουζενίδη και στην σχολή χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Συμμετείχε σε διάφορες ταινίες: «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο», «Παραγγελιά», «Το βαρύ πεπόνι», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» κ.ά. Είχε βραβευτεί με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με την ποίηση, εγκαταλείποντας τον κινηματογράφο. Αυτοκτόνησε με μεγάλη δόση χαπιών και αλκοόλ.

robir williamsΜια ημέρα προτού κρεμαστεί, ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς φέρεται να είχε αρχίσει να ψάχνει μανιωδώς φάρμακα στο διαδίκτυο. Η μεταθανάτια εξέταση έδειξε ότι είχε αδιάγνωστη άνοια, κατάσταση η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει και την παράξενη συμπεριφορά του. Την τελευταία νύχτα της ζωής του, την πέρασε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Σούζαν Σνάιντερ. Η ίδια αποκάλυψε ότι ο Ρόμπιν πριν φύγει για το σπίτι ενός φίλου του, έβαλε διάφορα ρολόγια του σε μια…κάλτσα, γεγονός ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σχετικά με τις παρανοϊκές ιδέες που φαίνεται ότι είχε. Σοκαριστική ήταν επίσης η αποκάλυψη ότι αφού έκοψε τις φλέβες του στην συνέχεια καθάρισε το μπάνιο από τα αίματα

monroe Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε – που το σώμα της βρέθηκε γυμνό στο κρεβάτι της στις 4 Αυγούστου 1962 -καταγράφηκε ως αυτοκτονία από υπερβολική δόση υπνωτικών. Νέο βιβλίο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δολοφονία που ενορχηστρώθηκε από τον Μπόμπι Κένεντι και εκτελέστηκε σε δύο φάσεις από τους σωματοφύλακές του και τον ψυχίατρό της.

kaiti-pgkratiΗ Κερκυραία Ρένα Παγκράτη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη. Σε ηλικία 8 ετών έπαιξε σε παραστάσεις του θεάτρου Βρετάνια. Οι πρώτες της εμφανίσεις ως «παιδί-θαύμα» ήταν στις ταινίες «Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος» στη σειρά «Λούνα Παρκ». Εμφανίστηκε σε βιντεοταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη. Αυτοκτόνησε με υπνωτικά χάπια, που λέγεται ότι έπαιρνε λόγω της ανεργίας που την έσπρωξε στην κατάθλιψη.

dhmitris-vogiatzhwΟ Δημήτρης Βογιατζής έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πετυχημένη σειρά του Mega «Αέρινες Σιωπές» και συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις καθώς και στις ταινίες «Απόντες» και «No budget story». Βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα του ανέφερε ως αιτία την κακή ψυχολογία και μελαγχολική διάθεση, που οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Δημήτρης ήταν άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια.

virginia-goulf Το πρωί της 18ης Μαρτίου του 1941, σε ηλικία 59 ετών, η συγγραφέας και διανοούμενη Βιρτζίνια Γουλφ περπάτησε μέχρι τον ποταμό Ουζ, λίγο πιο κάτω απ’ το σπίτι της. Όταν έφτασε στις όχθες, γέμισε τις τσέπες της με πέτρες και ατάραχη μπήκε στο ποτάμι, όπου πνίγηκε. Το σώμα της, παρασυρμένο από τα νερά, βρέθηκε 20 μέρες μετά… Το 1895, όταν η Βιρτζίνια ήταν 13 ετών, πέθανε η μητέρα της, γεγονός που περιέγραψε ως τη «χειρότερη καταστροφή που μπορούσε να συμβεί»…. Σε ένα απ’ τα γράμματά της, αποκάλυψε και τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον ετεροθαλή αδερφό της, Τζέραλντ Ντάκγουορθ: «Το σπάσιμο του υμένα, ακόμα τρέμω από ντροπή, όταν θυμάμαι τον ετεροθαλή αδερφό μου να με τοποθετεί στο περβάζι του παραθύρου και να εξερευνά τα γεννητικά μου όργανα. Ήμουν περίπου 6 χρόνων»….

Πηγές

http://www.athensmagazine.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή