Συγκλόνισαν οι «Μάγισσες του Σάλεμ» της Δράσης

Κατάμεστο ήταν το περασμένο Σάββατο, 10 Μαρτίου, το Θέατρο «Κνωσός» στα Πατήσια, στη σκηνή του οποίου η εξαιρετική θεατρική ομάδα της Δράσης έδωσε την πρώτη παράσταση του έργου «Οι μάγισσες του Σάλεμ», το γνωστό έργο του κορυφαίου Αμερικανού θεατρικού δραματουργού Άρθρου Μίλερ.

Οι συντελεστές της παράστασης αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Δράσης είναι βέβαια συνηθισμένοι στην αθρόα προσέλευση των φίλων τους στα όποια καλέσματα του φορέα τους. Και ιδιαίτερα η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα έχει το πιστό κοινό της που την στηρίζει μαζικά στις εκδηλώσεις της.
«Ήταν ένα έργο, διάρκειας τριών ωρών, με βαθύ περιεχόμενο και ιδιαίτερες υποκριτικές απαιτήσεις, που ακόμα και επαγγελματικοί θίασοι «αγγίζουν» με δυσκολία, η θεατρική ομάδα μας τόλμησε και το παρουσίασε με επιτυχία» είπε ο πρόεδρος της Δράσης κ. Ίκαρος Πετρόπουλος. «Εντύπωση προκάλεσε η θεαματική απόδοση όλων σχεδόν των ηθοποιών, πολύ πιο πάνω απ’ αυτό που γνωρίζαμε. Φαίνεται ότι αυτή η ομάδα χρειάζονταν κι ένα τόσο δύσκολο έργο για να δείξει όλες τις δυνατοτητές της.»
Το έργο πάντα επίκαιρο. H δίκη των μαγισσών του Σάλεμ είναι ένα περιβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας. Αποτελώντας μια νοητή συνέχεια των κυνηγιών μαγισσών της μεσαιωνικής Ευρώπης, οι δίκες μαγισσών ανήκουν στην προτεσταντική διωκτική παράδοση και το περιστατικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε ως γλαφυρό παράδειγμα, σε τομείς όπως η πολιτική αλλά και η λογοτεχνία, για τους κινδύνους που κρύβει ο θρησκευτικός φανατισμός, οι ψευδείς κατηγορίες και η κυβερνητική παρείσφρηση στις προσωπικές ελευθερίες του ατόμου.
Εμφανώς ικανοποιημένη η κύρια συντελεστής αυτού του επιτεύγματος, η σκηνοθέτης του έργου Γεωργία Δαμήλου.
Στις «Μάγισσες του Σάλεμ» παίζουν οι Γιαννικοπούλου Άννα, Κουνινιωτης Γιώργος, Ρεντίφη Βασιλεία, Ντουντούμη Μαρκέλλα, Μιχαλοπούλου Κατερίνα, Αυγερίου Μαντώ, Πετροπούλου Ρένα, Ζορμπαλά Έλια, Μαυρομμάτης Μάνος, Καλταβερίδου Χριστίνα, Σαρρή Κατερίνα, Δελαμπόρας Γιώργος, Δαμήλος Αντώνης, Χατζημανώλη Βαρβάρα, Σιγάλα Νίκη, Κουσαΐτης Γιάννης.
Το έργο ανέβηκε για μία ακόμα φορά, την Τετάρτη 14 του μήνα, στον ίδιο χώρο.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και από εμάς!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή