«Οι προεστοί του χωριού» έκοψαν την πίτα τους,γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Οι προεστοί  του χωριού»  έκοψαν την  πίτα τους,γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Το περασμένο Σάββατο, στις 10 Μαρτίου, οι «προεστοί του χωριού» ή «η Σύναξη των Σοφών» ή «η Βουλή των Εφήβων» – διαλέξτε όποιον τίτλο εσείς θέλετε – έκοψαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, στο γνωστό στέκι του Ιντερνετ cafe στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου «Αλέξανδρος» επί της Αγ. Γλυκερίας 5.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο λιτότητας και πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, φέτος τα εδέσματα τα οποία συνόδευαν την κοπή της πίτας ήταν πολύ πιο πλούσια από πέρσι. Μόνο με την προοπτική εξόδο από το μνημόνιο φαίνεται ότι θυμηθήκαμε και πάλι τον παλιό καλό καιρό της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης.koph-pitas-monoastoi-tou-xoriou
Και για να μην πείτε ότι υπερβάλλω, σας αναφέρω τα προσφερθέντα, εκτός της πίτας, εδέσματα: παραδοσιακά κεφτεδάκια με αρωματικά χόρτα προέλευσης Πύργου Ηλείας (μόνο τα χόρτα) δια χειρός κυρίας Στέλλας συζ. Ηλία Ανδριόπουλου, ο οποίος είχε την επίβλεψη δίνοντας και τις απαραίτητες οδηγίες. Επίσης από τον Πύργο (χωριό Μπαρμπάσενα) ήταν και το υπέροχο κρασί του φίλου Ηλία. Τυροπιτάκια από τον Μανώλη Πίκουλα δια χειρός μαμάς Πίκουλα. Κοτομπουκιές από τη σύζυγο Κελεπούρη, φυσικά κατ’εντολή του συντρόφου Γιώργου. Ζεστή χοιρινή τηγανιά από τον Ηλία Μιμηγιάννη. Ένα ταψί σπανακόπιτα με γαλλική φινέτσα από τον Δημήτρη Τσώλη. Λουκάνικα από τον Τάσο Πασπάλα προέλευσης «Λιθόστρωτου». Και τέλος άφθονη ρακί από τον Ίκαρο Πετρόπουλο. Αν ξέχασα κάποια χορηγία, ζητώ συγνώμη.koph-pitas-monoastoi-tou-xoriou
Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο οποίος θα έχει την τύχη να διευθύνει τις συζητήσεις για τα δύο επόμενα Σάββατα.
Την ημέρα κοπής της πίτας, όπως ήταν φυσικό, δεν πραγματοποιήθηκαν καμία συζήτηση επί πολιτικών θεμάτων για να μη διαταραχθεί το εορταστικό κλίμα.


Εκτιμώ ότι από εδώ και στο εξής οι συζητήσεις θα στρέφονται γύρω από τις εκλογές, βουλευτικές, δημοτικές, ευρωεκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Και για να φανταστείτε το επίπεδο της συζήτησης, σας αναφέρω την πολιτική ανθρωπογεωγραφία των συμμετεχόντων: ΣΥΡΙΖΑ 3, πρώην ΣΥΡΙΖΑ 3, ΚΚΕ 2, Κίνημα Αλλαγής 3, ΛΑΕ 2, Νέα Δημοκρατία 2, Σπίθα 1, Φιλορωσσικό Κόμμα 1.
Χωρίς δόση υπερβολής, οι συζητήσεις επί όλων των θεμάτων γίνονται πάντα σε πολιτισμένο κλίμα και με κανόνες τους οποίους ενίοτε καταπατά ο Πίκουλας.
Και του χρόνου παιδιά και πάντα υγιείς με τις οικογένειές σας!

 

Πήγαινε στην κορυφή