Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Βασίλης Δημητρίου σε ηλικία 70 ετών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Βασίλης Δημητρίου σε ηλικία 70 ετών



Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό πεντάγραμμο, καθώς «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 70 ετών, ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου.

Είχε χαρίσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο  Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Καλατζής, η Ελένη Βιταλη, ο Χρήστος Θηβαίος, η Αφρδίτη Μάνου και άλλοι, ενώ τραγούδια του έγιναν και διεθνείς επιτυχίες, όπως το «Μαρία με τα κίτρινα».

Ο Βασίλης Δημητρίου «έντυσε» με την μουσική του τηλεοπτικές σειρές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία όπως οι:«Κίτρινος Φάκελος», «Κόκκινα Μαλλιά», ο «Μεγάλος Θυμός», «Τρεις χήρες», «Καπνισμένος Ουρανός», «Παλίρροια», «Ο Κατάδικος», «Η Εκτέλεση», «Καρυωτάκης», «Ματωμένα Χώματα».

Από τα τραγούδια που ακούστηκαν στις συγκεκριμένες σειρές μεγάλες επιτυχίες έγιναν «Το Πεπρωμένο» από τη σειρά Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα» από τον «Μεγάλο Θυμό» και άλλα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από  το 2004 έως το 2010 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και του Δ. Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, στις 14.00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΠΗΓΗ:http://star.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή