Ο Δήμος Καισαριανής για την ΛαΪκή Συνέλευση

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στην αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Διοίκηση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ηλία Σταμέλος άνοιξε τη συζήτηση, παρουσιάζοντας την τριετή δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του «γνώμονας για τη δράση μας είναι η στήριξη στην πάλη του λαού κάθε στιγμή, ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά του.».

Αναφέρθηκε στο σχέδιο και τη μάχη που δίνει η Δημοτική Αρχή απέναντι σε ένα εχθρικό για το λαό θεσμικό πλαίσιο, σε μια πραγματικότητα που την χαρακτηρίζει η υποχρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, το πέταμα στην κυριολεξία νέων αρμοδιοτήτων στην ευθύνη τους χωρίς πόρους και αναγκαίο προσωπικό, η προώθηση της ανταποδοτικότητας. Απέναντι σε μια πολιτική που θέλει τους Δήμους αρωγούς στο ξεπέρασμα της κρίσης με κερδισμένα τα μονοπώλια και ριγμένο το λαό. «Σε αυτήν την κατάσταση», όπως είπε ο Δήμαρχος «η Δημοτική Αρχή επέλεξε τον δύσκολο αλλά και το μόνο αποτελεσματικό δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, της στήριξης του λαού με τις απαραίτητες ανάσες που τόσο ανάγκη έχει, χωρίς να κρύβει τα μεγάλα προβλήματα, χωρίς να τάζει εύκολες λύσεις. Γιατί για τα μεγάλα προβλήματα του λαού χρειάζονται βαθιές αλλαγές και ανατροπές που μόνο ο ίδιος ο λαός με την πάλη του μπορεί να φέρει».

Ο Δήμαρχος στάθηκε στην κατάσταση που βρισκόταν ο Δήμος όταν ανέλαβε τη διοίκηση η Λαϊκή Συσπείρωση. Επισήμανε την προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα τρία χρόνια για να μπορεί σήμερα ο Δήμος της Καισαριανής να ανταποκρίνεται όχι μόνο στα ανελαστικά έξοδα, αλλά και να προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων στην πόλη απόλυτα αναγκαίες.

Ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που πήρε η Δημοτική Αρχή για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα με μέτρα όπως η μείωση και απαλλαγή στα Δημοτικά τέλη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών του Δήμου, με απαλλαγή από τα τροφεία σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από 25.000€, η λειτουργία κοινωνικών δομών. Αναφέρθηκε στα τεχνικά έργα που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και σε όσα είναι προγραμματισμένα να υλοποιηθούν μέσα στο 2018, καθώς και σε όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν πολιτιστικές δράσεις αλλά και την αναβάθμιση του αθλητισμού στην πόλη.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήματα και τοποθετήσεις, που εκδήλωναν την ανησυχία του κόσμου πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στάθηκαν με ενδιαφέρον στην συνολική εικόνα που παρουσιάστηκε και ανέδειξαν πτυχές που χρειάζονται βελτίωση.

Τέλος, ο Δήμαρχος κλείνοντας τόνισε ότι η προσπάθεια ενημέρωσης και επαφής με το λαό της πόλης θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με οργανωμένες συνελεύσεις σε διάφορες γειτονιές της πόλης, πέρα από την καθημερινή επαφή.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή