Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό από το Δήμο Λαυρεωτικής

Η 6η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying). Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, προγραμματίζουν εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Κερατέας την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί με κεντρική ομιλήτρια την Ιατρό Ιωάννα Θεοχάρη.

Λεκτική βία, ρατσιστική βία, σωματική βία, ηλεκτρονική βία, σεξουαλική βία, ψυχολογική βία, είναι έννοιες που θα αναλυθούν και συζητηθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Σημείο-κλειδί στην εμφάνιση του φαινομένου αποτελούν τα παιδιά-θεατές. Με την συμπεριφορά τους δρουν ανασταλτικά ή ενθαρρυντικά στην εμφάνιση του Bullying. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά που βιώνουν εκφοβισμό δεν το λένε σε κανέναν γιατί ντρέπονται, φοβούνται, νομίζουν ότι φταίνε, σκέφτονται ότι θα απογοητεύσουν ή θα στεναχωρήσουν τους γονείς τους. Η οικογένεια, το σχολείο και η τοπική κοινωνία εμπλέκονται σε διαφορετικό βαθμό στην εμφάνιση αυτής της συμπεριφοράς.

Η εκδήλωση απευθύνεται στα παιδιά, στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριων και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολείων μας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή