Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής,η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων και ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», διοργανώνουν, από τη Δευτέρα 12/3 μέχρι την Παρασκευή 16/3, «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας» στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων.

Η κυκλοφοριακή αγωγή ως δράση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας και είναι απαραίτητο να ξεκινά από την παιδική ηλικία, για να γίνει το παιδί ανεξάρτητο και ικανό να διαχειριστεί την ασφαλή μετακίνησή του.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς στα σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Βριλησσίων, με την έγγραφη συγκατάθεση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η κορύφωση της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα γίνει την Παρασκευή 16/3, ώρες 8.30-13.00 στο ΤΥΠΕΤ του Δήμου Βριλησσίων όπου θα βρίσκονται προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση των δημοτών και της μαθητικής κοινότητας.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή