Η λάθος αξιοποίηση θα είναι σκάνδαλο γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η λάθος αξιοποίηση  θα είναι σκάνδαλο γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Το πρώτο θέμα, στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού», όπως θα διαβάσατε, αφορούσε το πλεόνασμα των σχεδόν 9 εκατ. ευρώ με το οποίο έκλεισε το 2017 για τον Δήμο Γαλατσίου. Ένα πλεόνασμα το οποίο έχει … διαμονοποιηθεί επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου από ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης.

Έχει ακουστεί ότι είναι σκάνδαλο και προέρχεται από υπερβολικούς φόρους που έχουν επιβληθεί στους πολίτες του Γαλατσίου.
Η διοίκηση του Δήμου απαντά ότι αυτό έχει προέλθει από τη σωστή διαχείριση, την περιστολή των δαπανών και την εξάλειψη της σπατάλης.
Η θέση της αντιπολίτευσης ότι το πλεόνασμα προέρχεται από την επιβολή υπερβολικών φόρων δεν ευσταθεί γιατί ο μόνος φόρος τον οποίο επιβάλλει ο δήμος προς τους πολίτες είναι τα δημοτικά τέλη, τα οποία ως γνωστόν, είναι 100% ανταποδοτικά. Αυτό σημαίνει απλά ότι αν ο δήμος εισπράξει 100 ευρώ από τα δημοτικά τέλη ή τα τέλη καθαριότητας, αυτά θα δαπανηθούν στο σύνολό τους για τον τομέα της καθαριότητας. Και βέβαια αν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό αυτό αποτελεί αδίκημα.
Επομένως τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος από τα τέλη καθαριότητας δεν μπορούν να δημιουργήσουν πλεόνασμα.
Εκτός αυτού, φέτος υπήρξε και μια μικρή μείωση στο συγκεκριμένο φόρο.
Όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Δερεδίνη, το πλεόνασμα προήλθε από την είσπραξη του 0,5% του τέλους στα καταστήματα εστίασης και όπου υπήρξαν οφειλές από το 2011, από απλήρωτα δημοτικά τέλη παρελθόντων ετών, από τις καταλήψεις πεζοδρομίων, τη μείωση ασφαλίστρων για όλα τα οχήματα του Δήμου, από την έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ κ.α.
Το μεγαλύτερο ποσοστό στο πλεόνασμα έχει δημιουργηθεί από τις δαπάνες των προμηθειών του Δήμου, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 35%-40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σ’αυτό σημαντική συμβολή είχε και η δημιουργία αποθήκης για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα από τις προμήθειες του Δήμου.
Αυτά ως προς τη δημιουργία του πλεονάσματος.
Η αντιπολίτευση του Δήμου θα πρέπει να προτείνει στη διοίκηση τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί καλύτερα το πλεόνασμα έτσι ώστε και η καθημερινότητα των δημοτών να βελτιωθεί αλλά και να βρεθεί τρόπος να δημιουργηθεί νέο πλεόνασμα από κάποια επένδυση. Η ευθύνη είναι βέβαια της διοίκησης και αυτή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σωστή αξιοποίηση είτε έχει είτε δεν έχει προτάσεις από την αντιπολίτευση. Γιατί η λάθος αξιοποίηση του πλεονάσματος θα είναι όντως σκάνδαλο!


 

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα,
το ΚΚΕ θα σβήσει τα κεράκια για τα 100χρονα γενέθλιά του
με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Ολυμπιακό Παλαί Γαλατσίου.
Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Ρέα Αντωνοπούλου,
Κώστας Θωμαΐδης και Μίλτος Πασχαλίδης.
Θα προηγηθεί ομιλία του Γ.Γ. του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.
Όσοι πιστοί, προσέλθετε.


Ο φίλος μου ο Φράνκι (Κουνάνης) …

…θα πρέπει να βγει λίγο από τον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου, να κατεβάσει στροφές και να περάσει κάμποσο καιρό με νηστεία για αποτοξίνωση.
Εξάλλου είμαστε ένα μήνα πριν το Πάσχα κι όσο να το κάνεις τα πάθη καταλαγιάζουν.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Γιώργος Μαρκόπουλος: «Έχουμε υλοποιήσει σχεδόν 100% του προγράμματός μας το οποίο καταθέσαμε πριν τις δημοτικές εκλογές στο λαό του Γαλατσίου.»
Κωνσταντίνος Ζώμπος: «Δεν είχατε καταθέσει κανένα πρόγραμμα γι’αυτό μη λέτε ότι έχετε υλοποιήσει το πρόγραμμά σας.»
Ελενα Ζέρβα: «Προεκλογικά είχατε τάξει λαγούς με πετραχήλια.

• Παιδιά, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπάρξει κάποια συνεννόηση και συντονισμός μεταξύ σας. Αν δεν υπήρξε κανένα πρόγραμμα τότε δεν θα υπήρχαν λαγοί και πετραχήλια. Και τα δύο συγχρόνως δεν μπορύν να συμβαίνουν!


Στον προγραμματισμό της διοίκησης του Δήμου Γαλατσίου,
όπως ειπώθηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι
η αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων, για τις ανάγκες
της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.
Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Μαγκανάρης είπε ότι:
«Παίρνετε απορριμματοφόρα αλλά δεν έχετε γκαράζ!»
Δηλαδή, φίλε Νίκο, εσύ πρώτα αγόρασες γκαράζ και μετά
προχώρησες στην αγορά του αυτοκινήτου σου;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή