ECoC’s Neighbours’ Day στον Δήμο Ελευσίνας

Η Ελευσίνα 2021 προσκαλεί 3 κατοίκους της Ελευσίνας να συμμετέχουν στην Ημέρα Γειτονιάς των ΠΠτΕ (ECoC’s Neighbours’ Day), που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη Leeuwarden (Λέουβαρντεν) της Ολλανδίας από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2018. Οι τρεις Ελευσίνιοι/ες που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην πόλη Leeuwarden, να γνωρίσουν από κοντά μια πόλη που (μαζί με την Βαλέτα στη Μάλτα) είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, να μοιραστούν εμπειρίες, αλλά και να συνεργαστούν ενεργά με άλλους Ευρωπαίους.

Αντλώντας έμπνευση από την Ημέρα της Γειτονιάς, που αποτελεί μια γιορτή της κοινωνίας των πολιτών που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συνδεθούν με τους γείτονές τους μέσω τοπικών συμμετοχικών δραστηριοτήτων, η ECoC’s Neighbours’ Day στοχεύει στη συνεργασία των Ευρωπαίων πολιτών, στην ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και στην ενεργή ενσωμάτωσή τους.

Μαζί με κατοίκους πρώην, τωρινών και μελλοντικών ΠΠτΕ, που θα συγκεντρωθούν στην πόλη Leeuwarden, μία από τις δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2018, οι κάτοικοι της Ελευσίνας θα βιώσουν από κοντά τα δρώμενα που πραγματοποιούνται σε μια τρέχουσα ΠΠτΕ, θα συμμετέχουν σε συζητήσεις, θα μοιραστούν εμπειρίες με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, θα γνωρίσουν συμμετοχικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στην Leeuwarden και θα συνεργαστούν για την επίλυση θεμάτων, την ανάπτυξη ιδεών ή ακόμα και τη δημιουργία κοινών συμμετοχικών προγραμμάτων.

Διαμονή

Οι Ελευσίνιοι/ες θα φιλοξενηθούν από κατοίκους της Leeuwarden. Οι οικοδεσπότες συμμετέχουν ήδη σε συνεργατικά πολιτιστικά προγράμματα ή δρώμενα που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον οργανισμό Leeuwarden 2018. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και να βιώσουν τον Ολλανδικό τρόπο ζωής της περιοχής Fryslân.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;

Όποιος είναι κάτοικος της Ελευσίνας, άνω των 18 ετών και μιλάει αγγλικά.

Ποια κόστη καλύπτονται;

Καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τα μεταφορικά κόστη στην Ολλανδία, η διαμονή και η διατροφή.

Πώς μπορείτε και ως πότε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή;

Μπορείτε να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε online τη φόρμα συμμετοχής που μπορείτε να βρείτε στο eleusis2021.eu/open-calls, ή να την κατεβάσετε, να τη συμπληρώσετε και να μας τη φέρετε αυτοπροσώπως στα γραφεία μας (Δημαρχείο Ελευσίνας – 2ος όροφος, Χατζηδάκη 41 192 00 Ελευσίνα). Η προθεσμία υποβολής της φόρμας συμμετοχής είναι έως τις 16 Μαρτίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.

Για απορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 553 7206

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Πήγαινε στην κορυφή