Έξι χρόνια δράσης του ΣΠΑΤ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Έξι χρόνια δράσης του ΣΠΑΤ

Εκδήλωση με θέμα την εξάχρονη δράση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) διοργάνωσαν οι Δήμοι μέλη του Συνδέσμου (Γαλατσίου, Φιλοθέης – Ψυχικού, Ν. Ιωνίας), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» της πόλης μας, το βραδάκι της περασμένης Δευτέρας.

Eξι χρόνια Σύνδεσμος: Δράσεις της Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον» ήταν το θέμα της εκδήλωσης και ουσιαστικά ήταν ένας συνολικός απολογισμός για τα έξι πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου. Τη βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου κ. Ιωάννης Μανιάτης, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήραν ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κα Αγγελική Σαπουνά, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου και η απελθούσα πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κα Ζωή Ράπτη για έναν σύντομο χαιρετισμό.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του προέδρου κ. Μανιάτη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε υπερήφανοι, γιατί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, σε μια περίοδο γκρίζα, όχι μόνον για το χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της χώρας γενικότερα, αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε αποτελεσματικά την προστασία του περιβάλλοντος και τον καθαρισμό, αναδάσωση και προστασία αναδασωτέων εκτάσεων με χαμηλά κόστη».
Η απελθούσα Πρόεδρος του Συνδέσμου μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σε ένα τόσο κεντρικό ζήτημα για το περιβάλλον και για το μέλλον του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας- μιας και αφορά την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής μας – ευτύχημα είναι ότι αφήσαμε έξω τις κομματικές ταυτότητες και προτιμήσεις μας. Αυτό μας το δίδαξε η Αυτοδιοίκηση» ενώ δεσμεύτηκε να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, από όποια θέση και εάν βρίσκεται, για την εκπλήρωση των σκοπών του Συνδέσμου ως απλή στρατιώτης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση κάποιων ανθρώπων οι οποίοι με την δράση τους προετοίμασαν το πλαίσιο για την ίδρυση του Συνδέσμου και πρωτοστάτησαν στην λειτουργία του κατά τα πρώτα του βήματα και οι οποίοι ήταν οι εξής: ο Α. Κρητικός, π. Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής, ο Δ. Κατριβάνος, π. Νομάρχης Αθηνών, ο Ν. Πέρκιζας, π. Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, ο Ε. Φραγκιουδάκης, π. Γ.Γ. Δασών, ο Β. Παπαδιονυσίου, πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου, ο Π. Μπουρδούκος, πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, η Ε. Κατσαρού, πρώην Δήμαρχος Ψυχικού, ο Κ. Τσίρος, πρώην δήμαρχος Γαλατσίου, ο Ι. Χαραλάμπους, πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας, ο Θ. Οικονομίδης, πρώην δήμαρχος Φιλοθέης, η Π. Πανταζή, η πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ζ. Ράπτη, η πρώτη αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην αντιδήμαρχος Φιλοθέης, ο Ν. Δακουτρός, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής του Συνδέσμου και αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, ο Γ. Μούκας, πρώην δημοτικός σύμβουλος και ενεργός πολίτης του Γαλατσίου και ο αείμνηστος Σ. Οικονομίδης, δημότης Νέας Ιωνίας.
Το «παρών» στην εκδήλωση αυτή του ΣΠΑΤ έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του Γαλατσίου και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή