Με μεγάλη επιτυχία το τριημέρο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Λαυρεωτικής

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στις 17, 18 &19/2 2018 στο Δήμο Λαυρεωτικής, καθώς πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, που είχαν οργανώσει ο Δήμος και το Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Με αστείρευτο κέφι, πλούσια εδέσματα και χορό, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν αποχαιρετώντας την Αποκριά, τόσο στο παιδικό αποκριάτικο πάρτυ, που είχε διοργανωθεί στο Μηχανουργείο Λαυρίου, όσο και στην Κεντρική Πλατεία της Κερατέας στο παραδοσιακό Αποκριάτικο Γλέντι που είχε στηθεί με γκόγκλιες, ντόπιο κρασί, πίπιζα και νταούλια. Στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κερατέας συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Απόλλων, Ηγέχορος, Λύκειο των Ελληνίδων, Μνησιμάχη, Κοπανέλι, Εμποροεπαγγελαματικός Σύλλογος Κερατέας, Ελληνικός Οδηγισμός, Δημοτική Θεατρική Ομάδα ΘΕΣΠΙΣ και Θεατρικό Εργαστήρι Αναστασίας Σουρτζή.

Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκαν τα παραδοσιακά Κούλουμα στην Καμάριζα. Οι σύλλογοι Μακεδόνων, Ποντίων, Πελοποννησίων, Θεσσαλών, Θηραίων και Ηπειρωτών αλλά και οι κυρίες από το ΚΑΠΗ Λαυρίου, είχαν προετοιμάσει σαρακοστιανά εδέσματα, τα οποία προσέφεραν στους παρευρισκόμενους. Το κρύο δεν πτόησε τους δημότες και τους επισκέπτες, που έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Χάος. Η ημέρα κύλησε με χορούς, τραγούδια και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις που έγιναν στις δύο Δημοτικές Κοινότητες.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή