Καθαρισμός προσώπου: Τι πρέπει να προσέξετε ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας;

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Καθαρισμός προσώπου: Τι πρέπει να προσέξετε ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας;

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου αποτελεί το Α και το Ω για μια υγιή και σφριγηλή επιδερμίδα. Οι χειμερινοί μήνες είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσετε ένα συστηματικό πρόγραμμα καθαρισμού προσώπου για μια καλά ενυδατωμένη και περιποιημένη επιδερμίδα! Ωστόσο, κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικό pH, με αποτέλεσμα ο καθαρισμός του προσώπου να αποτελεί διαφορετική διαδικασία για κάθε περίπτωση και κάθε γυναίκα. Το Elisabeth’s Point έχει για εσάς, τις κατάλληλες συμβουλές για το τί πρέπει να προσέξετε κατά την διαδικασία καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και την ποιότητα της επιδερμίδας σας!

Το σαπούνι που χρησιμοποιείτε μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του δέρματός σας

Είστε από τις γυναίκες που έχουν ξηρό δέρμα; Τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το σαπούνι προσώπου που χρησιμοποιείτε, καθώς το κοινό σαπούνι, μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα του δέρματός σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε μια υπερλιπαρή κρέμα προσώπου η οποία θα δώσει στο πρόσωπό σας την χαμένη του ενυδάτωση. Επιλέξτε προϊόντα που να εμπεριέχουν ως κύρια συστατικά τα έλαια, οξέα λιπαρά. Επίσης, τα γαλακτώματα μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση της ξηρότητας του προσώπου σας.

Αποφύγετε το οινόπνευμα στην περίπτωση ευαίσθητου δέρματος

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα που αντιδρά γρήγορα και εύκολα σε οτιδήποτε καλλυντικό χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τον καθαρισμό του προσώπου σας. Στην περίπτωσή σας, σημαντικό είναι να αποφεύγετε τα προϊόντα που περιέχουν ως βάση καθαρισμού το οινόπνευμα. Το οινόπνευμα έχει την ιδιότητα να κάνει πιο ξηρό το δέρμα και παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει έντονους ερεθισμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με υποαλλεργικές και καταπραϋντικές συνθέσεις.

Καθαρίστε το λιπαρό σας δέρμα δύο φορές την ημέρα

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών έχουν μια μεικτή προς λιπαρή επιδερμίδα. Αν ανήκετε και εσείς στις γυναίκες που το πρωί έχουν μια λιπαρή γραμμή στο πρόσωπό τους, στο Τ σημείο, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που θα ρυθμίσουν την λιπαρότητα του δέρματός σας και θα βοηθήσουν να απομακρύνετε την γυαλάδα. Για το λιπαρό σας δέρμα, προτιμήστε προϊόντα που έχουν ως βάση συστατικά σαλικυλικό οξύ, άργιλο ή tea tree oil, που βοηθούν στη ρύθμιση του σμήγματος, αλλά και στην απομάκρυνσή του. Επίσης, σας συμβουλεύουμε να εφαρμόζετε αυτά τα προϊόντα πρωί και βράδυ στο πρόσωπό σας για να διατηρηθεί το δέρμα σας φρέσκο και καθαρό.

Extra tips για όλες τις επιδερμίδες

Η καθημερινή περιποίηση του δέρματός σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για να διατηρηθεί το πρόσωπό σας υγιές. Ωστόσο, για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να ανανεωθεί ριζικά είναι ο καθαρισμός προσώπου με ατμό (vapeur). Ο καθαρισμός του προσώπου γίνεται πλέον με τη βοήθεια του ατμού. Εξαιτίας των υδρατμών οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται και με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται το σμήγμα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και καθαρή. Ο καθαρισμός με ατμό vaper είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσετε άμεσα την καθαρή επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν, στο Elisabeth’s Point!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-8023376! Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με την ομορφιά στο Elisabeth’s Point.

Πηγές

elisabethspoint.gr Φωτογραφία από Irina Gromovataya από το Pixabay
Πήγαινε στην κορυφή