Γιώργος Καρράς: Επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ

 

Την επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα των μελών της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) ζήτησε ο Βουλευτής Β’ Αθήνας Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά.

“Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας εντύπων από το μειωμένο τέλος όχι μόνο πλήττει το – παγκοσμίως κατοχυρωμένο – δικαίωμα στην πληροφόρηση, αλλά και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος τους, αντί να άρει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που ήταν εξάλλου και το ζητούμενο της σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ, την οποία επικαλέστηκε ο Υπουργός.
Στην απάντηση του Υπουργού ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την αξία του περιφερειακού τύπου, ο Βουλευτής ρώτησε χαρακτηριστικά: «Δεν διαπιστώνετε αδικία ή ανισότητα εις βάρος των εντύπων της ΕΔΙΠΤ, όταν το μειωμένο τιμολόγιο διατηρείται για όλα τα άλλα έντυπα; Σκοπεύετε να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις;»
Ο κ. Καρράς προσέθεσε ότι η επαναφορά του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των εντύπων της περιφέρειας, ο ρόλος των οποίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και θα λειτουργήσει ως σύνδεσμος μεταξύ του κέντρου και της επαρχίας.
Κατόπιν των πειστικών επιχειρημάτων του Βουλευτή, ο Υπουργός δήλωσε ότι θα επιδιώξει τον διάλογο με τα μέλη της Ένωσης, προκειμένου να αναζητηθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή