Ζεσταίνονται οι μηχανές, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μπαίνοντας το 2018 φαίνεται ότι κάτι άρχισε να κινείται ως προς τις δημοτικές εκλογές του 2019. Πάντα έτσι γινόταν βέβαια, όταν περνούσαμε τα μισά της θητείας ξεκινούσαν οι διεργασίες για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.Αυτός πάντως ο οποίος ξεκινούσε τον αγώνα του πολύ νωρίς ήταν ο Βασίλης Παπαδιονυσίου. Τί νωρίς δηλαδή; Σε διαρκή και μόνιμο αγώνα βρισκόταν για την επανεκλογή του. Την πρώτη Δευτέρα μετά τις εκλογές της Κυριακής, ξεκινούσε με το βλέμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου ότι ήταν δήμαρχος για 8 τετραετίες. Τέλος πάντων, καλή του ώρα εκεί που είναι.

Αλήθεια, μιας και τον θυμήθηκα, πότε σκέπτονται οι επί χρόνια συνεργάτες του, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και τόσοι άλλοι που ήταν δίπλα του, να τον τιμήσουν με ένα πολιτικό μνημόσυνο; Ο Βασίλης Παπαδιονυσίου, με τα θετικά και τα αρνητικά του, ήταν ηγετική προσωπικότητα για το Γαλάτσι και τα 32 χρόνια της δημαρχίας του έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πόλη και γι’αυτό θα πρέπει να τιμηθεί. Ας περάσω τώρα στο σήμερα.
Λέω λοιπόν ότι κάτι άρχισε να κινείται γιατί μπαίνοντας το νέο έτος είχαμε τη συνέντευξη μετά από 3,5 χρόνια του Γιώργου Μαρκόπουλου, είχαμε την ανακοίνωση των 127 της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Γαλατσίου» και τέλος είχαμε το μανιφέστο, σε δύο συνέχειες μάλιστα, στον «Παλμό» του Ηλία Μιμηγιάννη. Εκτός αυτού, έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μου για συζητήσεις σε καφέ ή μεζεδοπωλεία γύρω από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Οι σίγουροι υποψήφιοι δήμαρχοι πάντως προς το παρόν είναι δύο, άντε τρεις το πολύ. Οι υπόλοιποι ακόμη ψάχνονται.
Σίγουρο επίσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το κάλεσμα με τις 127 υπογραφές, θα μετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές με καινούργιο συνδυασμό, νέο ψηφοδέλτιο και φυσικά νέο επικεφαλής.
Ένα σχόλιο μόνο για τους 127 υπογράφοντες: ήταν ανάγκη, βρε σύντροφοι, να υπογράψουν το κάλεσμά σας όλα τα μέλη των οικογενειών σας; Απ’ό,τι είδα οι 50 από τους υπογράφοντες είναι μέλη 19 οικογενειών. Τα πρωτεία βέβαια κατέχει ο φίλος μου, Στέφανος Μπαμπάνας, με 5 υπογράφοντα μέλη της οικογένειάς του. Κι απ’ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω υπάρχουν κι άλλα μέλη (της οικογένειας) που δεν έχουν υπογράψει.
Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα αρνητικό, ίσα ίσα δείχνει τους άρρηκτους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των μελών μιας οικογένειας κι ότι υπάρχει και αρχηγός. Όχι σαν κάποιους άλλους που θέλουν να το παίζουν αρχηγοί αλλά τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν σκορπίσει πολιτικά σαν του λαγού τα παιδιά.
Ποιός θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου» δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αλλά μάλλον θα έχουμε άρωμα γυναίκας. Γι’αυτό μην ξεροσταλιάζουν άδικα στην εξώπορτα κάποιοι άρρενες εφαψίες για να πάρουν το χρίσμα γιατί δεν βλέπω να μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο ούτε σαν υποψηφίοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Πήγαινε στην κορυφή