Άλλο έντυπο, άλλο εφημερίδα… Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Άλλο έντυπο,  άλλο  εφημερίδα… Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αναφορά από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και την οποία φιλοξενήσαμε στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού».
Δεν θα αναφερθώ στις απόψεις των συμβούλων για τις απαντήσεις που μας έδωσε ο Δήμαρχος – το θέμα εξάλλου δεν μας αφορά. Θα αναφερθώ όμως σ’ένα θέμα που μας αφορά άμεσα.
Αν έχω σημειώσει σωστά, τουλάχιστον 4-5 δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στη συνέντευξη του Δημάρχου. Κανένας όμως δεν ανέφερε το όνομα «Παλμός» που είναι ο τίτλος της εφημερίδας που φιλοξένησε τη συνέντευξη. Άκουσα για τοπικό τύπο, τοπική εφημερίδα, τοπικό έντυπο. Να πω στους αγαπητούς συμβούλους ότι στοιχειώδης υποχρέωσή τους ήταν να αναφέρουν το μέσο απ’όπου άντλησαν τις πληροφορίες τους. Αυτό επιβάλλει η δεοντολογία. Δεν πειράζει όμως, βλέπετε είναι πολύ καινούργια ως εφημερίδα ο «Παλμός» – τώρα κλείνουμε 26 χρόνια κυκλοφορίας ! – και δικαιολογημένα να μην έχουν μάθει ακόμα το όνομα.
Θα μείνω για λίγο στον χαρακτηριστμό «τοπικό έντυπο» όπως είπαν ο Κώστας Ζώμπος και η Γωγώ Κιτσίνη.
Αγαπητοί μου, ο «Παλμός», το έχω ξαναγράψει, είναι μία από τις 18 εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες της Περιφέρειας Αττικής και συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στο επίσημο ΦΕΚ της Γ.Γ. Ενημέρωσης με τις πιστοποιημένες εφημερίδες και κυκλοφορεί 50 από τις 52 εβδομάδες το χρόνο. Πληροί δε όλες τις προϋποθέσεις του νόμου 3548/20-3-2007 του μεταγενέστερου αναθεωρημένου νόμου 4487/9-8-2017 και συμπεριλαμβάνεται στο υπ’αριθμ. 28241/11-8-2017 τελευταίο ΦΕΚ της Γ.Γ. Ενημέρωσης.
Η διαφορά μεταξύ εντύπου και εφημερίδας είναι τεράστια. Έντυπα λέγονται συνήθως τα διαφημιστικά, για τα οποία φαίνεται ότι έχετε ιδίαν γνώση. Για να λέγεσαι όμως και πάνω απ’όλα να είσαι εφημερίδα, χρειάζεται να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις και δεσμεύσεις.
Αυτά για να μην υποπέσετε στο μέλλον στο ίδιο λάθος. Γιατί εκτός των άλλων, η στήλη έχει και παιδευτικό χαρακτήρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή