3ο Λύκειο Γαλατσίου: Ένα μικρό ευρωπαϊκό σχολείο..

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
3ο Λύκειο Γαλατσίου:  Ένα μικρό  ευρωπαϊκό  σχολείο..

Για το 3ο Λύκειο ήταν το 1997: τότε ξεκίνησε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να έχει τη χαρά να μετρά είκοσι χρόνια και πέντε προγράμματα όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγο πριν την αποχώρηση του 2017, γιόρταζε τα τριαντάχρονα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της.

Κατά τα σχολικά έτη 2018-19, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης Erasmus+ για τη σύμπραξη εκπαιδευτικών οργανισμών, το 3ο Λύκειο θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα «Migration matters» σε συνεργασία με σχολεία από τη Γερμανία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Πολωνία. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στις προκλήσεις της πολυπολιτισμικής κοινωνικής πραγματικότητας, με την εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη αλλά και την εκροή Ελλήνων προς το εξωτερικό να αλλάζουν αποφασιστικά το πεδίο διαβίωσης και δραστηριοποίησής τους.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δεκατρείς καθηγητές και τριάντα τέσσερις μαθητές από τις τάξεις Α και Β. Η συμμετοχή σε αυτό περιλαμβάνει συνάντηση μια φορά την εβδομάδα εκτός ωρών του αναλυτικού προγράμματος, πραγματοποίηση εργασιών, ηλεκτρονική επικοινωνία με τους εταίρους, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εσωτερικό και μετακινήσεις στο εξωτερικό.
Το μικρό γαλατσιώτικο ευρωπαϊκό σχολείο, στην προσπάθειά του να δώσει στους μαθητές του όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών, επιλέγει αυτό τον δρόμο προκειμένου να εξοπλίσει τους μαθητές του με εκείνες τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ισότιμα μέλη με τους υπόλοιπους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου στις μελλοντικές απαιτητικές και ανταγωνιστικές κοινωνίες. Μέσω της συμμετοχής στα προγράμματα αυτά το σχολείο έρχεται σε επαφή με νέες εκπαιδευτικές προτάσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, στοχεύει στη βελτίωση της διδασκαλίας με έμφαση στις ξένες γλώσσες και στις νέες τεχνολογίες και δίνει στους μαθητές του την ευκαιρία να δουν στην πράξη τι σημαίνει «ευρωπαίος πολίτης» αλλά και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν εξαιτίας της πραγματικότητας αυτής.
Έτσι, πίσω από το θέμα συνεργασίας των ετών 2018-19 «Migration matters» αλλά και από όλα τα θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης, το «Student matters» θα αποτελεί το πραγματικό ζητούμενο όσες δεκαετίες και αν παρέλθουν…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή