Τα τρόφιμα που μας ζεσταίνουν…

Όταν το κρύο πέφτει, είναι τσουχτερό και όλοι αναζητούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε. Πέρα από τα όποια θερμαντικά σώματα στο σπίτι και φυσικά τα ρούχα μας, ένας άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το κρύο είναι το φαγητό! Και αυτό γιατί η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία μας.

Στην πραγματικότητα το σωστό μενού μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ζεστοί. Αυτό συμβαίνει διότι όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης που διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα.
Γενικά πάντως τα μανιτάρια, το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και οι φακές είναι ιδανικά για το κρύο αφού και θερμίδες μας δίνουν αλλά και πολλά στοιχεία που μας βοηθούν στην αντιμετώπιση του.
Επίσης οι πατάτες, τα καρότα και τα παντζάρια, είναι πιο δύσπεπτα και συνεπώς απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να αξιοποιηθούν από τον οργανισμό και έτσι αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος.
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το αλκοόλ όχι μόνον δεν θερμαίνει τον οργανισμό, αλλά προκαλεί διαστολή των αγγείων με συνέπεια λίγη ώρα έπειτα από την κατανάλωσή του να αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και έτσι να κρυώνουμε περισσότερο.
Mερικά ακόμη τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρύου: Ζυμαρικά ολικής άλεσης, Φιστίκια, Λαχανάκια Βρυξελλών, Καφές, Τζίντζερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή