Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για ανάπλαση δημοτικού κτιρίου σε πολιτιστικό πολυχώρο

Πρόταση στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ανάπλαση του κτιρίου στο πάρκο της οδού Πεύκων (Ο.Τ. 216) κατέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στοχεύοντας να δημιουργήσει ακόμα ένα πολιτιστικό πολυχώρο που τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Έπειτα από εισήγηση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, το δημοτικό συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της πρότασης, η οποία – εάν ευδοκιμήσει – μπορεί να αποφέρει στον Δήμο ένα ποσό έως και 2 εκατ. ευρώ για να ανακαινιστεί πλήρως το κτίριο του πρώην εργοστάσιου υφαντουργίας, που βρίσκεται στην άκρη του πάρκου, ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Το πρόγραμμα, στο οποίο υπέβαλε την πρότασή του ο Δήμος και αφορά ανάπλαση δημοτικών ακινήτων που δεν είναι σε χρήση, άνοιξε μόλις αυτές τις ημέρες και, έτσι, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι από τους πρώτους που θα καταθέσουν αίτημα χρηματοδότησης, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για έγκριση.

«Έχουμε σχηματίσει έναν άρτιο φάκελο, με τεκμηριωμένη πρόταση και επιχειρήματα. Κάνουνε ένα σημαντικό βήμα για να αξιοποιήσουμε έναν ιστορικό χώρο της πόλης που χρόνια έμενε ανεκμετάλλευτος και να δημιουργήσουμε ακόμα ένα σημείο πολιτισμού στο Ηράκλειο», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Να σημειωθεί ότι το τεχνικό δελτίο του φακέλου για την πρόταση συνδιαμόρφωσαν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ (εταιρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων).

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή